Op vier verschillende plaatsen staan inwoners van de gemeente Woensdrecht woensdag 4 mei stil bij Dodenherdenking.

In samenwerking met lokale muziekgroepen, verenigingen en basisscholen vinden er in Putte, Huijbergen, Ossendrecht en Woensdrecht/Hoogerheide samenkomsten plaats om slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en alle oorlogen daarna te herdenken. 

Kerk

In Putte en Ossendrecht wordt de herdenking voorafgegaan aan een bijeenkomst in de Rooms-katholieke kerken. In Ossendrecht begint de dienst om 18.45 uur, waarna een stille tocht wordt ingezet naar het herdenkingsmonument op de begraafplaats Ter Duinen.

De viering in de kerk in Putte start om 19.00 uur en wordt aansluitend gelopen naar het monument aan de Zes-Oktoberlaan.

In Huijbergen wordt vanaf 19.30 uur verzameld vanaf de hoek Westerstraat/Wilhelmietenstraat, hoek Hollandseweg/Handekenskruid en molen Johanna om gezamenlijk te lopen naar het oorlogsmonument bij de kerk.

Scheldezonen

In Woensdrecht en Hoogerheide zijn er dit jaar geen stille tochten of kerkdiensten. Daar begint de ceremonie om 19.55 rechtstreeks bij het oorlogsmonument aan de Onderstal in Woensdrecht.

Na afloop is er nog wel een gelegenheid tot samenkomst in de tent van muziekvereniging De Scheldezonen op het Van der Meulenplein in Hoogerheide, waar op 5 mei ook een bevrijdingsconcert plaatsvindt. De vliegbasis zet bussen in om leerlingen en veteranen van de Onderstal naar het Van der Meulenplein te vervoeren.