Organisator Adrie Stander moet vanwege gezondheidsreden een streep zetten door de Bergse scootmobieldriedaagse.

Hij wil de mede-scootmobielers echter niet in de kou laten staan en organiseert om die reden een puzzelronde rond de Binnenschelde. Op die manier wil hij de gemiddeld zestig deelnemers toch nog een fijne, maar vooral leerzame middag bezorgen. De puzzelronde wordt gehouden op zaterdag 28 mei om 13.00 uur.

Zeven jaar geleden zag de eerste Scootmobieldriedaagse het levenslicht. Stander wilde een evenement op poten zetten voor scootmobielbezitters. 'Er waren zoveel mensen die een scootmobiel in de schuur hadden staan, maar er niet mee op pad gingen.'

'Veel Bergenaren durfden de deur niet meer uit. Bang dat ze een stoeprandje tegen zouden komen, dat de accu halverwege leeg zou zijn of gewoon omdat ze het spannend vonden. Met de scootmobieldriedaagse wilden we hen letterlijk over de drempel halen. Zo kon men oefenen met het vervoersmiddel én haalden we hen uit een eventueel isolement,' legt Stander uit.

Gezondheid

Volgens Stander zijn de doelstellingen na zeven jaar wel behaald. 'Met zo’n zestig deelnemers, drie dagen lang, kun je de Scootmobieldriedaagse wel een succes noemen. We hebben ons doel bereikt,' zegt hij. Om die reden vindt de Bergenaar het geen ramp dat er nu een einde komt aan de driedaagse.

'Het is jammer, maar het is voor mij vanwege mijn gezondheid niet langer haalbaar om zo’n groot evenement te organiseren. Er komt zoveel bij kijken. Ook andere bestuursleden kampen met problemen waardoor we er gewoon een punt achter moeten zetten,' aldus Stander.

Parcours

Stander kon het echter niet over zijn hart verkrijgen om de scootmobielers uit Bergen op Zoom helemaal geen vertier meer te bieden en om die reden houdt hij toch nog een puzzelronde rond de Binnenschelde.

'Daar komt wat minder organisatie bij kijken, maar het is net zo leuk. We rijden in groepjes van vijf een ronde langs de Binnenschelde van ongeveer acht kilometer. Onderweg moeten de deelnemers drempels, versmallingen en stoepjes tegen komen om te oefenen. Maar ook de verkeersregels en geheugentraining komen aan bod. Bovendien is het ook gewoon gezellig,' zo voorspelt Stander.

'Iedereen krijgt een medaille, koffie met wat lekkers en voor de winnaar is er een prijsje.' Aanmelden kan via 0164-259093 of acstander@kpnmail.nl.