Verrassende culinaire gerechten uit alle hoeken van de wereld, live-muziek en entertainment.

Dat zijn de ingrediënten van het eerste foodtruckfestival dat neerstrijkt in Bergen op Zoom.

Het Anton van Duinkerkenpark zal tijdens het Hemelvaartweekend drie dagen in het teken staan de eerste Foodstoet. Daarbij stellen op vrijdag 6 mei, zaterdag 7 mei en zondag 8 mei meer dan dertig koks uit heel Nederland hun opvallende wagens op om de lekkerste gerechten te bereiden.

Het initiatief van de Foodstoet komt van de Bergse ondernemers Martin Wattimena (restaurant Il Maccherone) en Maarten Rikken (Het Creatieve Depot). Wattimena staat ook aan de wieg van Buitengewoon Bergen op Zoom, een maandelijks terugkerend culinair evenement waarbij lokale ondernemers zich presenteren.

“Martin heeft daarnaast een eigen foodtruk, waarmee hij op festivals door het hele land staat. Via Buitengewoon Bergen op Zoom kregen we het idee om ook zoiets in Bergen op Zoom te organiseren”, vertelt Rikken. Een nieuw evenement, dat de naam Foodstoet meekreeg, werd geboren.

Festivalbeleving

De rollende keukens zullen van vrijdag vanaf 15.00 uur en zaterdag en zondag zelfs al om 12.00 uur neerstrijken in het Anton van Duinkerkenpark. Een locatie, die zich volgens Rikken perfect leent voor het foodtruckfestival. “Het is er groen, je zit aan het water; de ideale omgeving voor een echte festivalbeleving.”

Want de Foodstoet draait om meer dan alleen lekker eten. Iedere dag is er live-muziek te horen. Op de line-up staan onder meer Lijn 7, Chubby Louis en the OhnO Jazzband. Voor echte foodliefhebbers valt volgens Rikken de BlackBoX niet te missen. “Veel kan ik er niet over vertellen, maar binnen staat je een dessertverrassing te wachten, die op een wel heel speciale wijze bereid wordt.”

In het Foodstoetcollege komen interessante sprekers aan het woord. Voor kinderen is er een knutselzone met bioscoop en mannen kunnen langs een echte barbier.

Blijvertje

“Natuurlijk spelen de foodtrucks de hoofdrol. Er is uitgebreide keuze tussen Italiaans, Surinaams, Thais, Argentijns, biologische patat, zoet, hartig en zelfs vegetarisch. Onder de deelnemers zijn ook veel lokale ondernemers, die prachtige bereidingen laten zien”, kondigt Rikken aan.

Wat hem betreft blijft de Foodstoet niet bij een eenmalig festival. “We hopen dat dit een blijvertje wordt. We zijn volgend jaar wel weer afhankelijk van de agenda’s van de foodtrucks, maar als dit aanslaat, krijgt de Foodstoet zeker een vervolg!”