Niemand gaf SPS 25 minuten voor het einde van de wedstrijd nog kansen.

De wedstrijd leek beslist met een 2 – 0 voorsprong voor de thuisclub. Maar in drie minuten was het ineens gelijk en in blessuretijd ging SPS er met de volle winst vandoor met een schitterend doelpunt van Marnix van der Slikke. In de beginfase oogde SPS iets beter maar al snel neemt Stavenisse het initiatief over.

Erik de Rijke krijgt twee kansen maar beide keren faalt hij. SPS kreeg in de hele eerste helft maar één kans terwijl Stavenisse er meerdere kreeg. Het was een open wedstrijd met twee hardwerkende teams, die allebei graag wilden winnen. Aanvankelijk verliep de derby sportief maar na een half uur werd de strijd grimmiger en moest de scheidsrechter met gele kaarten komen.

Stavenisse maakte nogal wat foutjes maar SPS wist niet te profiteren. In de 39e minuut viel het eerste doelpunt. Keeper Hugo Visser van SPS keerde een hard schot maar de terugkerende bal viel voor de voeten van Marco Oosdijk, die verwoestend uithaalde: 1 – 0.

Tweede helft

Het wedstrijdbeeld was aanvankelijk hetzelfde als in de eerste helft. In de 50e minuut kopte Marco Klippel de bal in maar de keeper werkt de bal tegen de paal. Even later kopt dezelfde speler de bal uit een corner hoog over. De kansen zijn opnieuw voor Stavenisse. In de 53e minuut lijkt de beslissing te vallen.

Na goed voorbereidend werk van Erik de Rijke schiet Adriaan Janssen vanaf links hoog in de rechterhoek met een mooie boogbal: 2 – 0. Even later krijgt Lorenzo van Haaften een mooie kopkans op 3 – 0 maar hij kopt te zacht in waardoor de keeper de bal gemakkelijk kan pakken. Bij SPS wordt Pieter van der Male gewisseld voor Ardjan de Jong. Stavenisse lijkt het niet meer weg te geven. Ze zijn net wat scherper en feller dan SPS.

De mannen van Arno Anthonisse proberen het wel maar het wil maar niet lukken. Dan breekt de 65e minuut aan. Van Haaften krijgt opnieuw een kans en dan ineens ligt de bal aan de andere kant. Topschutter Leonard Quist krijgt de bal, omspeelt de keeper en scoort: 1 – 2. En dan krijgt SPS vleugels en Stavenisse lijkt even lam geslagen.

Blessuretijd

Drie minuten later krijgt Edwin Andriesse op links de bal toegeschoven. Hij aarzelt geen moment en schiet laag en hard in de rechterhoek: 2 – 2. Stavenisse laat het niet op zich zetten en zoekt de aanval om de winnende treffer te scoren. Een kopbal van de thuisploeg wordt op de lijn gekeerd. Uit een corner tikt De Rijke in de 84e minuut de bal net naast.

Hoewel de conditie steeds meer mee gaat tellen, ontwikkelt Stavenisse nog een slotoffensief, terwijl SPS op de counter loert. Aan de andere kant kopt Ardjan de Jong net over. In blessuretijd valt dan de echte beslissing. Marnix van der Slikke wordt de matchwinnaar.

Met een verre trap wordt hij aangespeeld en gaat recht op de keeper af. Deze loopt uit maar Van der Slikke omspeelt hem netjes en plaatst de bal in het lege doel: 2 – 3. De ontlading en vreugde bij SPS was enorm terwijl Stavenisse teleurgesteld afdroop.