Jan van Laar, tot 1 mei teamleider bij de Brandweerpost Putte, werd door burgemeester Steven Adriaansen in het kader van zijn afscheid bij de brandweer gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op een klein feestavondje bij de brandweer in Putte werd de scheidend teamleider eerst door de per 1 mei aangestelde nieuwe teamleider Rob Minnebach in het zonnetje gezet. Daarna nam commandant van de regio Midden- en West-Brabant Berrie de Groot het woord, die ook nog een oorkonde uitreikte, evenals een speciale penning en een officiële ontslagbrief voor het uittreden als brandweerman.

Daarna werd het lintje uitgereikt door de burgemeester. Jan van Laar was 30 jaar actief bij de brandweer en trad bij Putte aan toen de post nog tot de gemeente Putte behoorde. Via de brandweer van General Electric/Sabic waar Jan werkte, kwam hij bij de vrijwillige brandweer terecht in 1992.

Sinds die tijd heeft hij regelmatig diverse incidenten meegemaakt in de Putse kern en omgeving, waarbij de brand op de Kalmthoutse Heide één van de meest indrukwekkende uit zijn carrière was. Jan van Laar werd binnen de kazerne soms gekscherend de verstrooide professor genoemd, omdat hij weleens wat vergat, maar werd tevens geroemd om zijn gouden hart, zijn sportiviteit en handigheid.

Respect was er ook voor het nakomen van zijn belofte aan zijn vrouw. Hij zei altijd dat hij op zijn 55e zou stoppen als brandweerman. Nu hij 55 is geworden, lost hij die belofte in en stopt hij als teamleider en brandweerman bij post Putte. Tot slot was er nog een woord van dank van de aftredend teamleider: “Ik ben altijd blij geweest met korps Putte. Ik heb genoten van de afgelopen 30 jaar als brandweerman en wil jullie allemaal bedanken voor de fijne jaren.”