Na zes jaar keert de Brabantse Wal Dag terug naar Landgoed Lievensberg in Bergen op Zoom. Het promotiefestival voor de streek vindt dit jaar plaats op zondag 22 mei. 

Na drie jaar Brabantse Wal Dag op Landgoed Mattemburgh kiest de streekorganisatie Brabantse Wal nu voor Landgoed Lievensberg. Daar vindt de promotiedag plaats op diverse terreinen.

In de Heidetuin bij Villa Lievensberg is een presentatiemarkt ingericht met lokale ondernemers en organisaties, die hun invulling van het Theater van het Goede Leven aan het publiek tonen.

Streekproducten

In stadsboerderij de Kleine Kievit draait alles om agrofood, gastronomie, natuur en beweging met daarbij een hoofdrol voor lokale streekproducten, die uiteraard ook geproefd kunnen worden. Voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten te vinden rond de stadsboerderij.

Ook het Natuurpodium en FrankenFruit zijn tijdens de Brabantse Wal Dag geopend. De locaties worden met een treintje en een shuttle op zonne-energie met elkaar verbonden.

Innovatiebeurs

StayOkay is tijdens de achtste editie van de Brabantse Wal Dag gastheer voor een heel nieuw programma-onderdeel. Daar vindt een innovatiebeurs plaats, waarbij bezoekers kennis kunnen maken met duurzame ontwikkelingen. 

De beurs sluit aan op de Delta Innovation Days, waar de Brabantse Wal Dag dit jaar voor het eerst aan deelneemt. De innovatiedagen zijn een initiatief van het Delta Region Netwerk, dat zich inzet voor een duurzame en innovatieve economische sector in de zuidwestelijke delta.

“Samen met ProefMei, de Ravelijnlezing en de Mariadallezing, ontstaat een evenementenreeks die de streek serieus op de kaart zet als innovatieregio te midden van de zuidwestelijke delta”, stelt de streekorganisatie.

Parkeren

Bezoekers aan de Brabantse Wal Dag wordt aangeraden zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen, aangezien de evenementenlocaties autoluw zullen zijn.

Wie toch met de auto komt, kan het best parkeren bij sporthal Gageldonk, het Bravis Ziekenhuis of het crematorium aan de Mastendreef. Pendelbusjes rijden de bezoekers dan heen en weer. De Brabantse Wal Dag opent om 11.00 uur en duurt tot 17.30 uur.