De bocht in de Weg naar Wouw, het is een beruchte. Bij de gemeente Woensdrecht zijn veel vragen vanuit bewoners gekomen over de bocht, omdat er veel ongelukken zouden gebeuren. 

Voor de gemeente is dat reden de bocht aan te gaan pakken en dit zal vanaf vrijdag al gebeuren.

Volgens verantwoordelijk wethouder Jeffrey van Agtmaal is er door de gemeente navraag gedaan bij de politie over het aantal ongelukken dat daadwerkelijk heeft plaats gevonden.

“Bij de politie zijn in de afgelopen jaren slechts twee ongelukken gemeld, maar er zijn aanwijzingen dat er meer ongelukken zijn gebeurd. De gedachte is dat veel mensen deze, dan vaak, eenzijdige ongevallen niet melden in verband met het verhalen van schade aan verkeersborden en bermen. Voor ons is de ongerustheid van de bewoners wel aanleiding om reeds geplande werkzaamheden naar voren te halen.”

Werkzaamheden

Eigenlijk was het de bedoeling om volgend jaar de bocht aan te pakken. “We wilden dan een nieuwe asfaltlaag aanbrengen. Nu trekken we de werkzaamheden naar voren.”

Tijdens de werkzaamheden is er geen verkeer mogelijk. Het verkeer wordt daarom omgeleid. De werkzaamheden zullen maandag afgerond zijn.

Geen klinkers

De bocht in de Weg naar Wouw, bij de kruising met de Moerkantsebaan, is een belangrijke t-splitsing voor het verkeer richting Huijbergen, Wouwse Plantage en Bergen op Zoom.

Overigens is de betreffende bocht voorzien van asfalt en niet van klinkers, zoals weleens wordt gedacht. Er is alleen een print van klinkers aangebracht, waardoor het lijkt alsof er ook echt klinkers liggen.

Bij de herinrichting van de bocht zal die print volgens Van Agtmaal verwijderd worden. “Dat zal de wrijving op het wegdek ook verbeteren en de bocht ruwer maken. Daarnaast zal de bocht onder een soort helling worden gelegd. Door die helling kun je er straks niet meer met 60 of 70 kilometer per uur doorheen.”

Automobilisten

De gemeente wil met de aanpassing van de bocht proberen de bocht veiliger te maken, maar beseft ook dat ze daarbij de hulp van de automobilisten zelf nodig hebben. “We kunnen er optisch en technisch van alles aan doen om de bocht veiliger te maken, maar uiteindelijk is het de automobilist zelf die rijdt. Wel zullen we gaan waarschuwen dat er een mogelijk glad wegdek in de bocht is.”