Na een grondige reiniging van Evides Waterbedrijf is het Wasseven bij Ossendrecht heropend voor vissers. 

Het Wasseven kampte de afgelopen jaren met blauwalgen, waardoor grondige reiniging niet uit kon blijven. Afgelopen winter voltrok zich de reiniging, nadat sportvisvereniging het Spanjooltje had aangeklopt bij Evides Waterbedrijf.

Bruin water

Lydia Slob is één van de aanwezigen namens Evides tijdens de heropening van het Wasseven in Ossendrecht. “Namens Evides zijn de leidingen voor de toevoer van schoon water weer als vanouds”, wijst ze op het betonnen uiteinde in het ven.

Door de overtollige toestroom van het heldere water is de natuur in en rondom het ven flink verbeterd. Het viswater ten noorden van Ossendrecht heeft nu een betere waterkwaliteit, constant waterpeil en dus automatisch een betere visstand.

Tot groot genoegen van onder meer Laurence Pijnen, voorzitter van HSV het Spanjooltje: “Het Wasseven is in principe de enige locatie die we hebben binnen de gemeente Woensdrecht. We zijn daarom ontzettend blij dat we bij Evides Waterbedrijf konden aankloppen voor ons probleem.”

Jubileum

Nadat de gastoeter als startsein heeft geklonken, is ook voor de jeugd van H.S.V. het Spanjooltje het jubileumjaar begonnen. “Ideaal visweer”, zo klinkt het langs de kant. “De stroming staat goed en het lijkt net of we dit weer besteld hebben.”

In 2016, waarin de vereniging haar 45-jarig jubileum viert, staat er nog een hoop te gebeuren. Pijnen: “Zout water, zoet water, karpervissen, vliegvissen, noem het maar op. Bij onze vereniging is er eigenlijk wel ‘voor ieder wat wils’. Met 850 leden zijn we dan ook de grootste vereniging van de gemeente, waardoor we veel activiteiten organiseren.”