Dit weekend was de start van het zesde Brabantse Wal festival in Hoogerheide. Met een gevarieerd vierdaags programma met onder andere een foute mega party, een muziekmiddag en een zeskamp is er voor iedereen wat wils. 

Met een stampvolle tent tijdens het eerste evenement, de foute party, blijkt maar weer eens hoe succesvol de editie is.

Aftrap

Op zaterdagmiddag wordt er afgetrapt met een optreden van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Met dit optreden richt de organisatie zich met name op de oudere doelgroep. In de tent zitten tijdens het optreden zo’n 300 bezoekers.

Nederlandstalig

Tijdens de foute mega party op de zaterdagavond staat de tent van het festival vol met hossende en feestende jeugd. Er zijn volgens de organisatie ruim 2.200 mensen op deze zaterdagavond afgekomen.

Op de zondag staan er veel Nederlandstalige acts op het programma. Er zijn dan onder andere optredens van Anita en Ed, Ron van Hoof en als klap op de vuurpijl een optreden van Jan Keizer en Anny Schilder, bekend van de band BZN.

Sport

Het Brabantse Wal festival heeft niet alleen een muzikaal feestprogramma maar er wordt ook een sportieve activiteit georganiseerd. Op woensdag wordt er namelijk de zeskamp georganiseerd.

Deze vindt traditioneel plaats tijdens koningsdag. Afsluitend wordt er op deze avond een Pop Avond georganiseerd die voor iedereen gratis toegankelijk is.