Elf jaar is hij pas, maar het heeft er alle schijn van dat Youri Zorge uit Hoogerheide een werkelijk gouden toekomst tegemoet gaat als snowboarder in de wereldtop. 

Onlangs werd hij in het Zwitserse Laax tweevoudig Nederlands kampioen op de parallel- en reuzenslalom voor snowboarders tot 15 jaar. Voor het college van burgemeester en wethouders was dit reden om de jonge Hoogerheidenaar te eren met een bos bloemen en een Gemeente Woensdrecht-goodybag. 

Op 5 juni heeft Youri zijn laatste wedstrijd, een parallelslalom in Landgraaf. Feitelijk heeft hij de overall winst hierbij al op zak, want hij heeft binnen dit kampioenschap al vijf wedstrijden gewonnen.

Beloftenstatus

Nog beter worden, dat is het doel van de jonge snowboarder. Daarbij krijgt hij de steun van zijn ouders, maar ook van het NOC*NSF, dat hem de beloftenstatus vorig jaar al verleende. Na de basisschool in Hoogerheide wil Youri naar de sportklas op RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom en nog liever wil hij naar een internaat in Italië, waar hij dan twee dagen school heeft en drie dagen mag snowboarden.

En dat allemaal met één ultiem doel: de Olympische Spelen van 2022 in Peking. De tijd zal het leren, maar het lijkt er sterk op dat de elfjarige genoeg talent in huis heeft om dat doel te realiseren.