BERGEN OP ZOOM –  De Bergse tak van de vakvrouwenorganisatie Soroptimist International heeft een cheque van 2350 euro overhandigd aan Stichting Leergeld Bergen op Zoom. 

Martien Franken en Peter Thomassen, bestuursleden van de stichting, namen de cheque in ontvangst.

Soroptimist International is een internationale organisatie van vakvrouwen die zich inzet voor minder kansrijke vrouwen en kinderen over de hele wereld. De organisatie ondersteunt lokale, nationale en internationale projecten door onder andere fondswerving en het inzetten van haar eigen netwerk.

Soroptimist International Club Bergen op Zoom e.o. houdt sinds een aantal jaar een Ziltdiner in het voorjaar om geld op te halen voor het goede doel.

Verdubbeld

Tijdens het diner dat de vakvrouwen voor 110 personen hielden in het nieuwe visrestaurant Bergsdiep, werd aanvankelijk 1175 euro opgehaald. De Soroptimisten verdubbelden het opgehaalde bedrag uit eigen zak, waardoor Stichting Leergeld uiteindelijk 2.350 euro mocht ontvangen.

Stichting Leergeld biedt kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen een kans om mee te doen met binnen- en buitenschoolse activiteiten en voorkomt daarmee sociale uitsluiting van die kinderen.