De Thoolse VVD-fractie organiseert op 22 april een stagemarkt voor jongeren binnen de gemeente Tholen. 

Volgens de organisatie zoeken deze jongeren steeds vaker stageplekken buiten de gemeente. “Dit heeft tot gevolg dat kennis ‘verloren’ gaat voor bedrijven binnen de gemeente Tholen”, aldus de organisatie. De markt wordt gehouden aan de Currieweg 2 in Tholen en duurt van 18.30 tot 22.15 uur

“Deze stagemarkt is de ideale plek voor de Thoolse bedrijven om het eerste contact te leggen met echt Thools talent. Tijdens de stagemarkt zullen bedrijven met stageplekken in de technische en economische richtingen aanwezig zijn.” Aanvullend op de stagemarkt zal er ook een jeugddebat gehouden worden.

Hierbij zijn jongeren vanuit allerlei politieke stromingen welkom om een debat met elkaar te voeren over verscheidene onderwerpen. Onduidelijk is nog wie de debatleider gaat worden, ook kan de organisatie nog niet melden welke bedrijven er zullen deelnemen aan de stagemarkt.

Programma

De jongeren die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina ‘Stagemarkt jeugddebat Tholen 2016’. Hierop worden ook de debatleider en bedrijven bekendgemaakt. Tijdens de stagemarkt krijgt ieder bedrijf een statafel tot zijn beschikking, waarbij bijvoorbeeld een banner geplaatst kan worden. “Hierdoor creëren we, voor de jongeren, een laagdrempelige omgeving.”

Van 18.30 uur tot 20.00 uur kunnen de jongeren informatie inwinnen bij de verschillende bedrijven uit de gemeente Tholen. Daarna, van 20.15 uur tot en met 21.15 uur wordt er gedebateerd door de jongeren, met aan het eind van het debat de gelegenheid voor een publieke discussie. De avond word afgesloten met een hapje en een drankje tijdens een netwerkborrel.

Organisatie

De organisatie ligt mede in handen van Niel Jansen, hij stelde zichzelf tijdens de gemeenteraadsverkiezingen beschikbaar voor de VVD. “Al sinds mijn jeugd ben ik in de politiek geïnteresseerd. Voordat ik lid was van de VVD ben ik ook nog lid geweest van de Thoolse Jongerenraad waar ik de functie van voorzitter en vice-voorzitter heb gehad.”

De gemeente Tholen is niet betrokken bij de stagemarkt. Gemeentewoordvoerster Janet Gunter-Elenbaas laat weten dat de gemeente werkt met een eigen werkmakelaar die bijvoorbeeld banenmarkten in de buurt bezoekt om klanten aan een baan te helpen. ” Daarnaast onderhoud de werkmakelaar contacten met bedrijven ten aanzien van vacatures.”