Reza Smit van Brasserie De Berk is gekozen tot Bergse Ondernemer van het Jaar 2016. 

In een overvolle Hofzaal van het Markiezenhof zijn vrijdagavond 15 april de winnaars bekend gemaakt van het Aangenaam GoBoz Ondernemersgala 2016.  Er waren drie prijzen te verdelen, de inspiratieprijs en de prijzen voor de beste starter en de beste ondernemer van het jaar.

Luid applaus

Een overvol maar bijzonder animerend programma zorgde ervoor dat de spanning bij de genomineerde ondernemers tot laat in de avond werd opgevoerd. Reza Smit van Brasserie De Berk won de titel Ondernemer van het jaar. De titel Meest talentvolle starter ging naar SportBSO de Karmel en Marco Musters van restaurant 't Spuihuis kreeg de inspiratieprijs toegekend.  Bij het bekendmaken van de naam van de winnaar van de titel Ondernemer van het Jaar, volgde een langdurig en luid applaus. Een teken dat de zaal deze uitverkiezing volledig ondersteunde.

Waardering

Piet Jansen van installatietechniek P.Jansen, winnaar van de titel Ondernemer van Jaar 2015 viel de eer te beurt de prijs uit te mogen reiken aan zijn opvolger Reza Smit. "Dank je wel allemaal! Dit voelt als de Oscar van Berrege", vertelt Smit. "Ik ben er erg gelukkig mee. Het is een stukje waardering voor de afgelopen jaren. Zeker om datgene wat we met ons hele team hebben bereikt."

Sportief


De titel 'Beste starter 2016' ging naar Max Geers en Marvin Bedaf van SportBSO de Karmel. Mannen die blijk hebben gegeven van sportief ondernemerschap. Buitenschoolse opvang in een ruimer jasje. Kinderen worden opgehaald van school, krijgen professionele opvang, eten en drinken, spelen, tekenen, knutselen, bouwen en ga zo maar door.

Echter hebben de kinderen op SportBSO de Karmel ook de keuze om mee te gaan sporten. Elke dag zijn er twee sportmomenten waar kinderen aan mee kunnen doen. De prijs werd namens de SVM-groep, winnaar van deze prijs in 2015, uitgereikt door Michiel van Halderen.

Inspiratie

Kiona Malinka (Crusio) reikte de inspiratieprijs 2016 uit aan Marco Musters. "Marco is iemand die voortdurend om zich heen kijkt om inspiratie op te doen. Zijn grote kracht is samenwerking. Hij is ook iedere keer weer op zoek naar samenwerking en kijkt altijd vooruit naar wat hij nog meer kan doen", aldus Kiona. Marco zelf betrok in zijn dankwoord zijn compagnons die, zoals hij zelf zegt, zijn inspiratie zijn.

Veiling

De opbrengst van de veiling van de avond is bestemd voor Juzt. Deze organisatie biedt hulp aan ouders, kinderen en jongeren in West-Brabant als opgroeien en opvoeden niet vanzelf gaan. De veiling bracht €7850,00 op.

Afterparty

Het geslaagde evenement werd afgesloten met een gezellige afterparty waarbij de muziek werd verzorgd door Eva Franken, bekend van The Voice of Holland.