Bij een grote controle in de omgeving van Hoogerheide hebben de politie, douane, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en de Belastingsamenwerking West-Brabant heel wat overtredingen aan het licht gebracht. 

De controle stond opgesteld op de Scheldeweg en bij de afrit Hoogerheide. Daarnaast waren er motoragenten actief op de Bunkerbaan en Antwerpsestraatweg en werd er snelheid gemeten op de A4/A58 richting Bergen op Zoom.

In totaal hebben de samenwerkende diensten zo’n 55.000 euro aan openstaande boetes en belastingschulden kunnen innen. Ook werden er veertien voertuigen in beslag genomen en kregen vijftien personen een naheffing, omdat zij onrechtmatig gebruikmaakten van een auto.

Vuurwapen

De controleurs hielden twee personen aan, waarbij één nog DNA moest afstaan. De ander bleek in zijn auto een taser en vuurwapen te vervoeren.

De politie kon op de A4/A58 maar liefst 446 snelheidsovertreders op de bon slingeren. Daarnaast werden nog elf boetes uitgedeeld voor uiteenlopende zaken.

Inbraken

De actie was onder meer bedoeld om het aantal woninginbraken, straatroven en overvallen in de regio tegen te gaan. Enkele weken geleden hielden de diensten ook al een grote actie in de gemeenten Tholen en Steenbergen.