De politie heeft donderdagmiddag een zeer professioneel ingerichte hennepkwekerij gevonden aan de Voltweg op het industrieterrein De Kooi in Hoogerheide. 

Onder de warmte van maar liefst honderd lampen stonden meer dan tweeduizend planten te groeien. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat netbeheerder Enexis melding had gedaan over onregelmatigheden in het stroomnetwerk.

"Ondernemers in de buurt van het pand ervoeren haperingen in het stroomnetwerk. Na onderzoek zijn we uitgekomen bij een bedrijfsverzamelpand aan de Voltweg", legt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage uit.

Ventilatie

Op papier zou er in het pand een bouwbedrijf gevestigd zijn, maar achter een wand vonden de agenten een verborgen ruimte met een enorme hennepkwekerij. Die was volgens Uytdehage behoorlijk professioneel ingericht.

"Toen we binnenkwamen was het heel erg warm. Alle lampen brandden. Het waren meer dan honderd lampen voor tweeduizend planten, wat duidt op een professionele aanpak. Ook was er een zeer zware ventilatie aanwezig, waardoor er buiten het pand geen hennepgeur te ruiken was."

Onveilig

Ondanks de professionele inrichting van de kwekerij, was de stroomvoorziening wel erg slordig aangebracht. Volgens Uytdehage was er sprake van een onveilige situatie met mogelijke gevolgen voor de omgeving. "Je moet er niet aan denken dat zo’n pand, waar ook ondernemers in gevestigd zijn, in brand vliegt."

De politie heeft nog geen verdachte aangehouden. "We zullen uiteraard de huurder van het pand uitnodigen voor een gesprek", aldus Uytdehage. De politie doet nog onderzoek naar de zaak.