De Setallandse Kirsten Heijboer wil graag Street Child Nederland meer op de kaart zetten in Nederland. Waarom? 

Omdat de non profit liefdadigheidsorganisatie zich inzet voor een veilige thuisbasis en goede educatie voor kwetsbare kinderen in kansarme landen als Sierra Leone en Liberia. De bekendheid bij het Nederlandse publiek is nog niet zo heel groot en daar moet verandering in komen.

Nog tot eind mei verblijft de 21-jarige studente in Barcelona. Dit in verband met haar afstudeerstage bij Street Child. Ze volgt de studie International Business en Languages aan de Hoge School Zeeland en wilde niets liever dan stage lopen in de non profit sector. Street Child, de liefdadigheidsinstelling die de meest kwetsbare kinderen een kans op een betere toekomst biedt, had een passende vacature voor Kirsten.

De Setallandse paste prima in het plaatje van Street Child en maakte kennis met haar in Barcelona woonachtige Duitse stagebegeleider Florian. Zodoende dat Kirsten naar het zuiden afreisde. Zowel in Spanje als in Nederland probeert Kirsten de bevolking warm te krijgen om Street Child te steunen.Ze loopt niet voor niets stage bij de afdeling Trust en Foundation.

Fundraising

In verband met schoolverplichtingen verbleef ze tot vorige week dinsdag voor een korte periode bij haar familie in Sint-Annaland. Ze greep de situatie aan om contacten te leggen met scholen en horecagelegenheden in het kader van fundraising. “Op dit moment is daar nog niet veel uit voortgekomen”, laat Kirsten wat gedesillusioneerd weten.

“Dit is natuurlijk een ver van mijn bed ding. Mensen zijn toch wat meer geneigd wat te willen doen voor iets wat dichterbij huis is of voor grotere organisaties.” Toch laat ze de hoop niet varen op meer sympathie voor Street Child en dat er individuen, scholen en bedrijven zijn die zich het lot van de doelgroep aantrekken en zich er voor wil inzetten. “Waar wij ons voor inzetten zijn serieuze duurzame lange termijn projecten.”

Straatkinderen

De Stichting Street Child Nederland is opgericht in 2014 en maakt deel uit van Street Child UK, dat sinds 2008 bestaat. Ze zet zich in voornamelijk in voor straatkinderen in West-Afrika. Street Child gaat partnerschappen aan met lokale gemeenschappen. Ze zorgt onder andere voor counseling, het verstrekken van voedsel en medische zorg, het herenigen van familie en de bouw van scholen.

“In Sierra Leone zijn 11.000 levens door ebola verloren gegaan en 50.000 kinderen leven op straat. Dit was een grote klap voor het land, dat al tot de armste landen ter wereld behoort. Na de aardbeving in Nepal is Street Child zich ook daar gaan inzetten om kinderen te helpen”, licht Kirsten toe.