Het openluchtspektakel van stichting De Vierschaar komt terug. Na twee jaar de grote afwezige te zijn op de Bergse evenementenkalender kan iedere theaterliefhebber dit jaar zijn hart weer ophalen. 

Uniek is dat de samenwerking is gezocht met ondernemersvereniging Sterck en dat de voorstellingen dit jaar (deels) tijdens de Krabbenfoor worden gehouden. Alle partijen denken elkaar zo te kunnen versterken.

De Vierschaar, bekend van de jaarlijkse openluchtspektakels in Bergen op Zoom, heeft aardig wat tegenslagen te verwerken gehad. De laatste geplande voorstelling moest in een ver stadium worden afgeblazen en ook daarna lukte het niet om op een financieel verantwoorde manier een nieuw stuk op de planken te brengen. Achter de schermen werd echter hard gewerkt om de eens zo populaire openluchtspektakels niet ter ziele te laten gaan.

Impuls

Nu is de Vierschaar erin geslaagd om een goed bestuur bijeen te krijgen. Dat heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuw plan voor de toekomst. De doelstelling van de Vierschaar is om jaarlijks een openluchtspektakel te brengen, variërend in grootte.

Om dit voor elkaar te krijgen werd de samenwerking gezocht met Sterck, omdat deze ondernemersvereniging zelf ook op zoek was naar opwaardering en een stevige impuls van de Krabbenfoor. "De gesprekken over samenwerking zijn in een ver gevorderd stadium", zo laat het bestuur van de Vierschaar weten.

"Bij deze samenwerking snijdt het mes aan twee kanten." Dit doelt op Sterck, die een kwalitatief sterkere culturele bezetting van de Krabbenfoor wil, en De Vierschaar, die zo door regionale en zelfs landelijke uitstraling van dit evenement een groter bereik voor de voorstellingen krijgt.

Decor

De voorstelling van 2017 zal dan ook tijdens de Krabbenfoor gespeeld worden. Gekozen is voor het historische decor van de binnenplaats van het Markiezenhof. "We kiezen voor een spel waarin een dertigtal, in hoofdzaak mannelijke acteurs, over de binnenplaats zullen denderen. Daarnaast wordt het publiek actief bij de voorstelling betrokken", belooft men.

Wel zal er minder intensief gebruik gemaakt worden van decor en verlichting. In de aanloop naar de Krabbenfoor 2017 zal steeds meer informatie prijsgegeven worden.