Het gebouw van MWJ De Klup aan de Kapelaan Kockstraat in Welberg heeft een grote facelift gehad.

De afgelopen vier jaar is er stevig gerenoveerd. Veel handen zijn uit de mouwen gestoken. Zelfs op NLDoet, de recente landelijke vrijwilligersdag, werden door wethouder Petra Lepolder en D66 fractievoorzitter Eric van der Spelt nog een aantal schoonmaakwerkzaamheden verricht. 

Voorzitter MWJ De Klup Moniek Slokkers: “Ik ben trots op dit gebouw, de mensen van de begeleiding en de kinderen die lachend komen en lachend weer weggaan.” De knutselclub in Welberg is voor iedereen bestemd vanaf 4 jaar. Buiten de vele knutselwerken worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Slokkers: “We gaan ook op kamp en hebben een marathon.”

Sponsoren

Samen knutselen geeft niet alleen ontspanning, het is ook goed om elkaar te leren begrijpen volgens penningmeester Rien Huijgens. Huijgens: “Iedereen die meedoet, heeft al gewonnen. Kinderen leren zich creatief te ontwikkelen en sociaal te ontplooien.”

De hele renovatie is te danken aan de gemeenschap en enkele grote sponsoren. Slokker: “Veel lokale en regionale bedrijven hebben korting gegeven op producten. De Rabobank en Stadlander zijn de grootste sponsoren geweest.” Uit het Rabobank Coöperatiefonds werd zo’n € 16.000,00 geschonken aan het te renoveren clubgebouw.

Welbergenaren

De heropening geschiedde door wethouder Cor van Geel. Hij is tevreden met het resultaat. Van Geel: “Het gebouw mag er zijn. Alles is netjes afgewerkt. De buitenkant was eerst grijs. Nu ziet het er een stuk beter uit. Namens het gemeentebestuur mag ik iedereen bedanken.”

In zijn speech eerde hij vooral de Welbergenaren. Volgens deze wethouder hebben zij zich bijzonder onderscheiden van andere lokale gemeenschappen. Van Geel: “Dank aan de Welbergenaren om zich zo te onderscheiden van de rest. Het is echt ongelooflijk geweest.”

Heropening

De officiële heropening ging op een creatieve manier. Op een groot stuk papier was er geverfd met alle kleuren van de regenboog. Door dit papier mocht Cor van Geel gaan lopen. Het was voor hem de eerste keer dat hij zo’n opening meemaakte.

De dweilband D’n Dweil Burg, of het straatorkest zoals sommige lieden liever horen, speelde toepasselijke deuntjes zoals ‘Van harte gefeliciteerd’ en ‘Zo’ne goeie hebben wij nog niet gehad’ toen Cor van Geel door de papieren opening liep.