Legio kansen voor Smerdiek, 25 corners en 5 doelpunten. Stavenisse kwam er niet aan te pas in de derby tegen buurman Smerdiek. 

Het is dat Smerdiek slordig omging met de kansen, anders was de uitslag nog veel groter geweest.

Buitenspel

De bal lag al in de tweede minuut in het net maar de goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Smerdiek kreeg direct enkele kansen maar sprong er slordig mee om. En dan valt het doelpunt ineens aan de andere kant.

In de 14e minuut krijgt Stavenisse zijn eerste kans en Adriaan Janssen neemt de bal direct op de slof en het is raak in de bovenhoek 0–1. Even is Smerdiek aangeslagen en verloopt het moeizaam, maar als in de 32e minuut een vrije trap door de keeper in de goal wordt gewerkt, is de moed weer helemaal terug: 1–1.

Smerdiek maakt het spel en schept voortdurend kansen, die slecht en slordig worden afgewerkt. Op slag van rust krijgt Adriaan Janssen zijn tweede kans maar hij schiet deze keer de bal te zacht in. Direct is er gevaar aan de andere kant waar Dennis Moerland na een snelle aanval keurig afrondt: 2–1

Tweede helft

Jaap Lovinus van den Berge en William Smits waren voor Stavenisse in de ploeg gekomen en direct komt er zowaar een klein offensief van de bezoekers. De gelijkmaker valt al in de 49e minuut, maar wordt afgekeurd wegens buitenspel.

In de 56e minuut valt de eerste gele kaart en dan is het met Stavenisse gebeurd. Opnieuw geven ze aan de lopende band corners weg en uit één van die corners kopt Shane Kogels fraai in: 3–1. 

De mooiste goal van de wedstrijd valt in de 77e minuut. Levi Lindhout neemt van 30 meter de bal ineens op de slof en plaatst de bal onhoudbaar in de kruising: 4–1. Zeven minuten later schuift Dennis Moerland vanaf rechts de bal netjes in de uiterste hoek: 5–1.

Vierde plaats

Coach Johan Sulkers van Smerdiek reageert: “Smerdiek was heer en meester in deze wedstrijd. Ondanks de vele kansen kregen we de bal er maar niet in. Met een heleboel geluk kwamen we door een eigen doelpunt gemakkelijk op 1–1 en daarna ging het steeds beter. Het spel zag er ook goed uit en we gaan voor de vierde plaats”, aldus Sulkers.