De elfjarige Youri Zorge eindigde op de NK snowboarden in Laax op de eerste plek bij de onderdelen parallel- en reuzenslalom. 

Youri Zorge begon het Nederlands Kampioenschap in Laax op het onderdeel parallelslalom. Omdat de parallelslalom een afvalrace is, gaat de snelste snowboarder door naar de volgende ronde. Na 5 rondes bleek Youri te snel voor zijn opponent en had de eerste gouden plak op zak.

Bij de reuzenslalom had de snelheidsduivel drie runs om zo snel mogelijk naar de finish te racen. De twee snelste tijden werden opgeteld. Youri won zijn tweede gouden medaille uiteindelijk met de tijden 41,26 en 39,79 seconden.

Winterspelen

Christian Zorge, de vader van de slalomkampioen, vertelt dat zijn zoon erg gedreven is. “Mijn zoon wil naar de Olympische Winterspelen. Hij wist dat al toen hij voor het eerst slalomde."

Het Nederlands Olympisch Comité NOC*NSF beschouwt Youri als toekomstig topsporter en gaf hem vorig jaar de beloftestatus.

De elfjarige snowboarder geeft volgens zijn vader alles voor de sport. Christian: “Youri zit op de basisschool, maar trekt niet veel met schoolvrienden op. Hij vindt dat jammer, maar kiest daar zelf voor. Hij heeft veel vrienden bij het snowboarden." 

Ambitie

Volgens zijn vader wil Youri fysiotherapeut of coach wil worden. “Hij krijgt sportbegeleiding van zijn fysiotherapeut en heeft grote interesse voor haar werk. Youri weet dat met snowboarden geen brood te verdienen is”, zegt Christian.