De drie grote bedrijventerreinen in de gemeente Bergen op Zoom mogen zich weer voor de komende drie jaar veilig noemen. 

De Bergse terreinen Lage Meren/Meilust en Theodorushaven/Noordland/De Poort en Oude Molen in Halsteren hebben het Keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen.

Daarvoor hebben de bedrijventerreinen aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Zo moeten er afspraken worden gemaakt met instanties als de gemeente, politie en brandweer.

Ook moeten de bedrijvenverenigingen de problemen op hun terreinen in kaart brengen gebracht en daarvoor een activiteitenplan met verbeterpunten en maatregelen opstellen. Tot slot dient er regelmatig een evaluatie plaats te vinden over de gemaakte afspraken.

Korte lijntjes

Mariëlle ter Bogt, voorzitter van Ondernemersvereniging Oude Molen in Halsteren, ziet ze veel voordelen in het keurmerk. “Voor mij is het belangrijkste dat de lijntjes naar de gemeente, brandweer en politie kort zijn. Daarnaast is het ook fijn dat je als ondernemers op een bedrijventerrein onderling afspraken maakt. We zijn toch allemaal ondernemer en hebben veelal eigen panden. Dan is het goed om te weten dat je buren ook een plicht hebben om een steentje bij te dragen.”

De Keurmerken Veilig Ondernemen worden naar verwachting binnenkort op een feestelijke wijze uitgereikt aan de ondernemersverenigingen van Oude Molen, Lage Meren/Meilust en Theodorushaven/Noordland/De Poort.