Het Leger des Heils, de christelijke organisatie voor maatschappelijke activiteiten, spreidt haar vleugels uit naar Bergen op Zoom. 

Aan het Zonneplein 32 wil de stichting deze zomer nog een huiskamer openen als ontmoetingsplaats voor de stad. Het initiatief krijgt de naam Bij Bosshardt, vernoemd naar de bekende Amsterdamse heilsoldaat Alida Bosshardt die in 2007 overleed.

“Het was immers de wens van ons boegbeeld, majoor Bosshardt, om overal in Nederland huiskamers te openen voor mensen die wel wat steun kunnen gebruiken”, verklaart Marco Oudhoorn, projectleider van de nieuwe Bergse huiskamer.

Zonneplein

Volgens Oudhoorn is er bewust voor die locatie gekozen. “Voor ons is het belangrijk dat we op een laagdrempelige manier mensen kunnen ontvangen. Op het Zonneplein zitten we dichtbij onze doelgroep, maar uiteindelijk is iedereen – jong of oud, allochtoon of autochtoon – bij ons welkom.”

De huiskamer is in de eerste plaats een ontmoetingsplaats waar mensen vrijuit binnen kunnen lopen. Daarnaast wil het Leger des Heils met Bij Bosshardt inspelen op wat er in de buurt leeft, zodat daar de activiteiten op aangepast kunnen worden. Het is volgens Oudhoorn de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen bereikt worden.

“We willen graag de ogen en oren van de buurt zijn. Mensen samenbrengen en meer begrip kweken voor elkaar, zodat ze samen weer trots zijn op de buurt”, aldus de projectleider.

Opening

De verwachting is dat het Leger des Heils in de zomer de deuren kan openen van de nieuwe Bij Bosshardt. “We moeten de sleutel van Stadlander nog krijgen. Daarna zijn er nog wat aanpassingen aan de inrichting nodig. Maar als het mee zit, kunnen we eind juli of begin augustus de eerste mensen ontvangen. In september volgt dan nog de officiële opening”, blikt Oudhoorn alvast vooruit.