Het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht heeft maandagavond voor bijna 26.000 euro mogen verdelen aan kankergerelateerde doelen. 

25.000 euro werd opgehaald doordat Ossendrecht in 2015 opnieuw de tweede plaats in de wacht sleepte als Roparunstad. Daarnaast bracht de kindersponsorloop nog eens 972,20 euro in het laatje. Daardoor kon het doorkomstcomité zeven goede doelen blij maken met een flinke cheque.

Emoties

Veruit het grootste bedrag (14.000 euro) ging tijdens de feestelijke avond naar de Stichting Emoties, dat wensen vervult van mensen met kanker. Emoties kreeg bovendien de volledige opbrengst van de kindersponsorloop en ging zodoende met bijna 15.000 euro naar huis.

Ook bij de andere goede doelen waren er vrolijke gezichten. De twee palliatieve kamers van Mariahove werden beloond met een bedrag van 3500 euro.

Inloophuis ’t Getij voor mensen met kanker kreeg 2000 euro, evenals de vrijwilligers die er ieder jaar voor zorgen dat patiënten van het Daniël den Hoed ziekenhuis de doorkomst in Ossendrecht mogen meemaken.

De Flor van Putte Stichting, dat verwenweekenden voor mensen met kanker organiseert, mocht 1250 euro in ontvangst nemen. Eenzelfde bedrag was er voor Stichting ’t Opkikkertje, dat vakanties houdt voor mensen met een ernstige ziekte. Het Netwerk Palliatieve Zorg ontving 1000 euro.

Pakjesavond

“Het lijkt wel pakjesavond”, glunderde burgemeester Steven Adriaansen, toen hij aan het einde van de avond het woord mag nemen.

“Het geeft een beetje een familiegevoel. Niet alleen vanavond, waar de cadeaus worden uitgereikt, maar ook de Roparun-doorkomst zelf, waar de Ossendrechtse Roparun-familie ieder jaar weer een enorm bedrag bij elkaar weet te halen.”

Thema

Tijdens de uitreiking van de cheques werd daarom ook een doorkijk geboden naar de doorkomst van dit jaar. Het thema zal zijn: ‘Zilveren feest met toeters en bellen’; refererend aan de 25e editie van de Roparun. “We zullen de Roparunners met veel kabel ontvangen, zodat ze het zelfs in Zele zullen horen”, kondigde Van den Bergh aan.

Burgemeester Adriaansen deed daar nog een schepje bovenop: “We maken er een lint van geluid van, zodat we dit jaar die eerste prijs weer kunnen winnen.”