Zaterdagavond zijn vier zeer dronken kinderen na een feestje in een woning aan het Benedenbaantje in Bergen op Zoom naar het ziekenhuis gebracht. 

De hulpverleningsdiensten kregen rond 22.40 uur een melding dat tijdens een feestje in de flat mensen onwel waren geworden.

Omdat de hulpverleningsdiensten geen contact meer kregen met de woning, hielden zij met allerlei mogelijkheden rekening. Zo gingen politie, ambulancedienst en brandweer ter plaatse. Ook werd een traumahelikopter gewaarschuwd, maar die hoefde uiteindelijk niet te komen.

Toen agenten ter plaatse kwamen, werden ze aangesproken door een vrouw, die vertelde dat er een feestje gaande was en dat diverse kinderen dronken zouden zijn.

Om gevaarlijke stoffen uit te sluiten, gingen eerst brandweerlieden met perslucht de woning in.

Feestje

Het bleek inderdaad om een feestje te gaan, waarbij kinderen in de leeftijd van dertien tot en met zestien jaar hadden gedronken en mogelijk geblowd. De brandweer droeg alvast twee kinderen naar buiten.

Uiteindelijk zijn vier kinderen met alcoholvergiftiging per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om twee 14-jarige meisjes uit Bergen op Zoom, een meisje (13) uit Steenbergen en een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom.

Halt

De agenten hebben de ouders van de overige kinderen gebeld om hun kinderen op te halen. Naast kinderen uit Bergen op Zoom, kwam er een jongen uit Ossendrecht en een meisje uit Steenbergen.

De politie onderzoekt de mogelijkheden voor een HALT-verwijzing of zorgmelding voor alle kinderen.