Duizenden ‘likes’ voor Primark in Bergen op Zoom

Een petitiepagina voor een Primark in Bergen op Zoom heeft in korte tijd al duizenden ‘likes’ verzameld op Facebook. 

De pagina is zaterdag opgericht en zit woensdag al bijna aan de vierduizend ‘vind-ik-leuks’. De initiatiefnemer van de pagina hoopt zodoende de Primark en de gemeente te overtuigen dat de Ierse kledingdiscounter naar Bergen op Zoom moet komen.

Aanwinst

De vele reacties op de Facebook-pagina laten zien dat de Ierse discounter in Bergen op Zoom op veel fans kan rekenen. “Laat maar komen”, is een veel gehoorde kreet.

“Dit zou nog eens een goede aanwinst zijn voor de regio. Duimen…”, luidt een van de reacties.

Het pand van de V&D wordt veelvuldig genoemd als mogelijke locatie, maar ook het leegstaande pand van de ZaZa aan het Zuivelplein is volgens de Primark-fans een optie.

Critici

Tussen alle positieve reacties, klinken echter ook heel wat genuanceerde geluiden door. Een aantal critici vraagt zich af of Primark wel interesse heeft in een ‘kleine’ winkelstad als Bergen op Zoom.

Anderen verwijzen naar de afkomst van de Primark-kleding. “Beter een mooie, eerlijke winkel. Geen goedkope die gemaakt is door kinderhandjes!”, staat bij de reacties te lezen.

Weer anderen zijn bang dat de komst van de Primark ten koste zal gaan van de huidige kledingwinkels. “De binnenstad en kleine middenstand hebben het al lastig genoeg om te overleven.”

Daar denkt de initiatiefnemer van de pagina anders over: “Als het drukker wordt in de stad, hebben vele andere winkels daar ook profijt van.”

NUwerk

Tip de redactie