Visie in maak voor bedrijventerrein Lage Meren

De gemeente Bergen op Zoom en ondernemers slaan de handen ineen om het bedrijventerrein De Lage Meren/Meilust een nieuwe impuls te geven. 

Leegstand en een wel heel erg breed aanbod aan bedrijvigheid zorgen ervoor dat er verrommeling optreedt in het bedrijvengebied. Een nieuwe, gezamenlijke visie voor De Lage Meren/Meilust moet ervoor zorgen dat het terrein weer aantrekkelijk wordt voor nieuwe werkgelegenheid.

Fietstochtje

Een fietstochtje laat volgens wethouder Ad Coppens nog het beste zien, waarom er extra aandacht nodig is voor De Lage Meren/Meilust.

“Als je vanaf de stad langs het spoor fietst, kom je eerst de voormalige ijzergieterij tegen. Die staat al jaren leeg en dat zorgt voor verrommeling. Daarna passeer je het oude PTT-gebouw, wat een heel groot stuk in beslag neemt", toont Coppens. 

Op het terrein zit verder een logistiek bedrijf, een voormalige mbo-school, een kinderopvang, een bouwmarkt en kantoren. "Eigenlijk is er van alles te vinden. Er schuilt op dit moment geen visie meer achter. Door het zeer brede aanbod en een aantal leegstaande panden krijg je verrommeling”, schetst de wethouder de problematiek van het bedrijventerrein.

Parkmanagement

Volgens Coppens is daarom in het collegeprogramma al opgenomen dat er een nieuwe visie moet komen voor De Lage Meren/Meilust. Daarbij trekt de wethouder samen op met ondernemers, die gevestigd zijn op het bedrijventerrein.

“De Lage Meren/Meilust kan een voorbeeld nemen aan het bedrijventerrein Oude Molen bij Halsteren. Daar hebben ondernemers samen de schouders eronder gezet en een vorm van parkmanagement opgezet. Je ziet dat daar gezamenlijk dingen worden aangepakt. Dat zorgt ervoor dat het bedrijventerrein ook weer aantrekkelijk wordt voor nieuwe ondernemers, waardoor we weer nieuwe werkgelegenheid kunnen aantrekken”, stelt Coppens.

Cubicco

De komst van Cubicco in de voormalige timmerfabriek op het terrein van Philip Morris kan daarin een aanjager betekenen voor het bedrijvengebied. “Cubicco heeft toegezegd te willen investeren in de omgeving door het pand op te knappen en als blikvanger te laten fungeren. Dat kan een mooi begin zijn”, hoopt Coppens.

Tip de redactie