Nog weinig vuurwerk bij terugkeer Ton Linssen in Bergse raad

Oud-wethouder Ton Linssen is donderdagavond officieel geïnstalleerd als raadslid van de gemeente Bergen op Zoom. 

Hij belooft vuurwerk te brengen in de raad, maar voerde niet het woord in deze eerste vergadering. De huidige fractievoorzitter van Lijst Linssen, Martine Suijkerbuijk nam ontslag en maakte plaats voor de naamgever van de partij. Suijkerbuijk blijft echter wel aan als duo-burgerlid.

Transparantie

Ton Linssen nam na een half jaar pauze weer plaats op het pluche en gaat als raadslid het college van B&W kritisch volgen. Linssen was elf jaar wethouder en voerde tot 2014 de grootste partij in de gemeente aan.

Tijdens de laatste verkiezingen veranderde de verhoudingen echter toen GBWP de grootste partij in de gemeente werd en sindsdien leiding in het college neemt. Het boterde niet goed binnen het college, dat kostte Linssen zijn baan als wethouder kostte.

“Ik ben weggestuurd om mijn stijl, maar die is in al die jaren hetzelfde gebleven. De prijs voor diplomatie zal ik nooit winnen, maar ik sta wel voor transparantie. Dat heb ik geprobeerd aan te kaarten, maar het inhoudelijke debat is nooit gevoerd”, zei Linssen eerder tegen deze kant.

Terugkeer

Linssen besloot al snel dat hij wilde terugkeren. Na de coup, zoals hij dat voelt, nam hij een half jaar de tijd om alles te verwerken. Onderwijl postte hij een aantal kritische berichten op zijn Facebookpagina. Deze raadsvergadering hield Linssen zich nog rustig, de stukken waren door zijn collega-raadsleden voorbereid.

Toch werd er urenlang zonder veel vuurwerk gedebatteerd in de raad. Ton Linssen zat er tenenkrommend bij, zei hij achteraf. In zijn ogen moet er minder gebakken lucht en meer transparantie in de discussies terugkomen.

NUwerk

Tip de redactie