De verhuizing van de Krabbenfoor naar het begin van de zomervakantie is nog geen gelopen race. 

Volgens ondernemersvereniging Sterck wordt er achter de schermen weliswaar gesproken over de mogelijkheid om het evenement te verplaatsen naar een andere datum. Een definitief besluit daarover zal echter pas in de algemene ledenvergadering van komend najaar worden genomen.

Verplaatsen

De discussie over de Krabbenfoor is aangezwengeld tijdens de algemene ledenvergadering van ondernemersvereniging Sterck. Daar liet voorzitter Jean-Pierre Stander een proefballon op om de Krabbenfoor te verhuizen naar een weekend vlak voor de start van de zomervakantie.

Nu vindt de driedaagse jaarmarkt nog plaats in het laatste volle weekend van juli. Dat is ook in 2016 nog het geval, benadrukt Sterck in haar nieuwsbrief.

“In tegenstelling tot wat er daags na de algemene ledenvergadering is gesuggereerd, is het nog lang niet zeker dat de Krabbenfoor verplaatst zal worden van het laatste volle weekend van juli naar het eerste weekend van de zomervakantie”, schrijft de ondernemersvereniging.

“Als dat al zo zou zijn, gaat dit pas in vanaf de Krabbenfoor van 2017.”

Ledenvergadering

Maar voor het zover is, zullen de leden van Sterck zich nog officieel moeten buigen over de nieuwe datum van de Krabbenfoor.

Zij krijgen tijdens de algemene ledenvergadering van komende najaar inspraak in de eventuele verhuizing van de Krabbenfoor.

Dan zal er ook gesproken worden over welke drie dagen gevuld zullen zijn met de Bourgondische jaarmarkt. Van oudsher vindt de Krabbenfoor plaats op donderdag-vrijdag-zaterdag, maar het bestuur van Sterck staat er ook voor open om de donderdag in te wisselen voor de zondag.

Ook dat besluit is uiteindelijk aan de leden van de ondernemersvereniging.

Kleine wijzigingen

Hoewel de grote besluiten pas in het najaar worden genomen, zal de Krabbenfoor dit jaar toch al enkele kleine wijzigingen doormaken.

De nadruk komt meer te liggen op lokale partijen door samenwerking aan te gaan met Bergse verenigingen en bedrijven.

Ook wil Sterck de Krabbenfoor gebruiken om Bergen op Zoom beter te promoten en zal er nog meer thematisch gewerkt worden op de straten en pleinen.

De Krabbenfoor vindt dit jaar plaats van donderdag 28 juli tot en met zaterdag 30 juli.