De Markt in Tholen staat vanaf donderdag 24 maart tot en met maandag 28 maart volledig in het teken van een non-stop radio-uitzending in ‘Het Glazen Ei’. 

Stichting StaVoord6 organiseert het vijfdaagse evenement voor de tweede keer en alle inwoners van Tholen worden betrokken.

Opbrengst

In totaal wordt er honderd uur live radio gemaakt, maar daarnaast zijn er nog veel andere activiteiten voor het goede doel.  

De opbrengst van de activiteiten gaat naar stichting StaVoord6. Zij zamelen geld in om een vakantiehuis te bouwen waar ernstig zieke mensen met een slechte levensverwachting met vrienden en familie samen een moment kunnen genieten en mooie momenten beleven.

Presentatoren

Er zijn vier presentatoren die zich vrijwillig honderd uur lang laten opsluiten zonder vast voedsel. Er is dit jaar één nieuw gezicht ten opzichte van 2013: gemeenteraadslid Anco Fase.

De overige drie presentatoren, Rachella Slokkers, Johan de Jager en Jan Koning, deden in 2013 wel mee. “Net als in 2013 kunt u het evenement ook ondersteunen door het tegen betaling aanvragen van uw favoriete verzoekplaat”, aldus de organisatie.

Activiteiten

Naast het radio maken worden er ook andere activiteiten georganiseerd voor het goede doel. Zo wordt er op zaterdagmiddag 26 maart gestreden om de StaVoord6bokaal 2016.

“Het fenomeen ‘Koers op rollen’ is bij onze zuiderburen in België nog altijd immens populair. StaVoord6 brengt deze mooie discipline van de wielersport in Nederland weer in beeld.”

In totaal kunnen maximaal 28 teams deelnemen en een team bestaat uit twee personen die gedurende vier onderdelen zoveel mogelijk punten moeten verzamelen.

In de finale wordt met de beste coureurs van Tholen en omstreken gestreden om de bokaal.

Heel Tholen Bakt

Wie beter is in taarten bakken, dan in fietsen doet er goed aan zich in te schrijven voor de bakwedstrijd ‘Heel Tholen Bakt’.

De wedstrijd is bedoeld voor iedereen die denkt de allerlekkerste taart te kunnen maken. Ook hier is een bokaal te winnen, maar het gaat vooral om de eer.

“De juryleden beoordelen de taart vooral op smaak, maar ook op originaliteit van het recept en hoe lekker de taart eruit ziet.”

Publieke Omroep

Het Glazen Ei kan op nationale belangstelling rekenen. Het EO-programma Geloof en een Hoop liefde strijkt steeds een week lang neer in een plaats in Nederland. In de week voor Pasen, als het Glazen Ei op de Markt staat, zal het EO-programma in Tholen neerstrijken.

"Herman Wegter, Mirjam Bouwman, Hella van der Wijst en Kefah Allush zoeken dan naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities en bijzondere mensen. Deze mensen zullen verslag doen vanuit het Ei.”

Het programma wordt iedere werkdag om 18.10 uur uitgezonden op NPO 2.