Wout van Elzakker uit Hoogerheide heeft bij de start van het wielerseizoen zijn topvorm bewezen door de Ronde van Woensdrecht voor Junioren te winnen. 

Het 17-jarige wielertalent was na zestig kilometer over het loodzware parcours met de Rijzendeweg als scherprechter als eerste over de meet. 

Zijn ploeggenoot Bob Kerkhofs uit Wouw maakte het feestje compleet door als derde te finishen, achter Stijn Daemen uit Landgraaf. Daemen won vorig jaar de Ronde van Woensdrecht bij de Nieuwelingen en toonde met zijn tweede plaats bij de Junioren aan dat hij zeker een renner is om rekening mee te houden tijdens dit criterium.

Elite/Beloften

Eerder die dag greep Koen van de Klundert uit Woensdrecht nog net naast het podium bij de wedstrijd van de Eltie Mannen/Beloften. Zij moesten in totaal 80 kilometer verrijden, wat neerkwam op zo’n 50 keer de bult van Woensdrecht bedwingen, de Rijzendeweg.

Deze wedstrijd werd gewonnen door Michael Vingerling uit Hellevoetsluis, die solo over de finish kwam voor Mark Sonneveld uit Waddinxveen en Tom Goovaerts uit Stabroek. 

Van de Klundert eindigde net naast het podium als laatste van de kopgroep van vier. Lars Akkermans uit Ossendrecht kwam op een 28e plaats terecht. Jos Kools uit Putte slaagde er helaas niet in om te finishen.

Spannend

Met een winnaar uit Hoogerheide en een net-niet-podium voor Koen van de Klundert was natuurlijk bij de Nieuwelingen de hoop gevestigd op de andere deelnemers uit de gemeente Woensdrecht.

Maarten de Nijs uit Huijbergen en Wouter Hopmans uit Hoogerheide zetten in ieder geval hun beste beentje voor tijdens de Ronde van Woensdrecht. Om 16.15 uur verschenen zij aan de start voor een koers van 50 kilometer.

Net als bij de voorgaande twee koersen was het ook bij de Nieuwelingen spannend. Maar helaas, waar het bij de Elite Mannen/Beloften net niet was, was het ook bij de Nieuwelingen net-niet. Maarten de Nijs finishte als vierde, achter winnaar Adne Koster uit Roden, Ruben van der Pijl en Enzo Leijnse, beiden uit Amstelveen. Wouter Hopmans kwam als 15e over de meet.

Al met al was deze 58e editie van de Ronde van Woensdrecht dan ook een groot succes te noemen.