Net als voorgaande jaren is het Zeeuwse wielerseizoen van start gegaan met 68ste ronde van Oud Vossemeer. Met verschillende grote namen in uiteenlopende categorieën was de wedstrijd een mooie manier om het seizoen te beginnen. 

Het vuurwerk begint deze zaterdag pas echt in de klasse elite vrouwen. Het loopt uit op een tweestrijd tussen twee toppers: Marianne Vos, tweevoudig Olympisch kampioen en meervoudig wereldkampioen, en Ellen van Dijk, die ook meerdere malen wereldkampioen werd. 

Op de streep wist Vos haar tegenstander eruit te sprinten en schreef ze voor het eerst sinds haar rentree weer een koers op haar naam

Ontsnapping

Bij de elite heren won Lieven Anthonise uit Dordrecht. Zes rondes voor het einde wist Anthonise te ontsnappen uit de kopgroep en reed hij in zijn eentje op de finish af.

Hij kroonde zich uiteindelijk tot winnaar van de ronde van Oud Vossemeer.

Combinatieklassement

Hij mag daarom ook de leiderstrui dragen tijdens de Ronde van Bruinisse. Samen met de Ronde van Oud Vossemeer kent deze ronde namelijk een combinatieklassement.

Op zaterdag 26 maart wordt bekend wie er over de twee rondes het beste heeft gepresteerd en wie er uiteindelijk met de prijzen aan de haal gaat.