Cubicco vestigt zich in pand Philip Morris

Het bedrijf Cubicco uit Oud Gastel vestigt zich in een pand van de voormalige sigarettenfabriek Philip Morris in Bergen op Zoom. 

Het gaat om de oude Timmerfabriek Klaassen dat destijds door Philip Morris is aangekocht. 

Cubicco fabriceert bijna kant-en-klare woningen, zogenaamde Flat Packs. Het bedrijf heeft een vestiging in Oud Gastel, maar was in de regio Zeeland en West-Brabant op zoek naar een locatie om de woningen te kunnen maken.

Ligging

Volgens directeur Randy Retico is de ligging aan het spoor en de snelwegen A4 en A58 doorslaggevend geweest voor de keuze voor Bergen op Zoom.

“De locatie is aantrekkelijk, de logistieke ligging is prima en de arbeidsmarkt biedt voldoende soelaas. De kans die de gemeente Bergen op Zoom ons bood, was voor ons uiteindelijk doorslaggevend”, verklaart Retico.

Arbeidsplaatsen

Het woningbouwbedrijf heeft een convenant met de gemeente getekend om werk te bieden aan 20 voormalig medewerkers van Philip Morris en andere mensen met een uitkering. Cubicco wil met zo’n 25 medewerkers starten, maar verwacht al snel door te groeien naar 75 tot 80 personeelsleden.

Het zicht op groei van arbeidsplaatsen is volgens wethouder Ad Coppens erg belangrijk voor de stad. “Cubicco is een onderneming met potentie, heeft een goede orderportefeuille in binnen- en buitenland en is een bedrijf dat continuïteit in zich heeft”, aldus een opgetogen Coppens.

Lage Meren

Hij is ook blij met de keuze van Cubicco om zich op het bedrijventerrein Lage Meren/Meilust te vestigen. “Het feit dat de voormalige timmerfabriek op deze prominente plek een metamorfose zal ondergaan, geeft direct een verbetering van de uitstraling van dit bedrijventerrein”, meent hij.

Vrijdag hebben de betrokken partijen hun handtekening gezet onder de overeenkomst. Het is de bedoeling dat de fabriek in mei operationeel is.

Tip de redactie