De inkt van het besluit van de gemeente Bergen op Zoom om de midgetgolfbaan in Meilust af te stoten is nog niet gedroogd, of er heeft zich al een partij gemeld om het golfparkje over te nemen. 

De Bergse stichting Doe je Passie heeft serieuze interesse om de veertig jaar oude golfbanen nieuw leven in te blazen.

“Er verdwijnen al zoveel voorzieningen in Bergen op Zoom. Met de juiste wil en investeringen moet de midgetgolf te behouden zijn voor de gemeenschap”, aldus een vastberaden Bianca Verlinden van Doe je Passie.

Petitie

De Stichting Doe je Passie, een organisatie die opkomt voor kwetsbare doelgroepen in de samenleving, is direct in actie geschoten, na het bericht dat de gemeente stopt met het beheer van de midgetgolfbaan.

De stichting is een online petitie gestart, die op de eerste dag al meteen door zo’n zestig mensen werd ondertekend.

Doe je Passie stelt dat er in Bergen op Zoom sprake is van een harde terugloop aan activiteiten en dat inwoners bijna nergens meer terecht kunnen voor een praatje of kopje koffie.

“We willen ons inzetten voor het behoud van een mooi stukje natuur en een fijne plaats waar iedereen met mooi weer kan vertoeven”, staat op de petitie te lezen.

Investering

Voor het behoud van de midgetgolf maakt Doe je Passie zich niet alleen met woorden hard, de stichting is ook bereid om zelf de handen uit de mouwen te steken. “We willen graag met de gemeente aan tafel om samen weer iets moois van de midgetgolfbaan te maken”, kondigt Bianca Verlinden aan.

De gemeente maakte deze week bekend af te haken als beheerder, vanwege de teruglopende bezoekersaantallen. Die hangen sterk samen met het achterstallige onderhoud van het golfparkje.

Volgens de gemeente is er een flinke investering nodig om de banen er weer netjes uit te laten zien, maar die investering wil de gemeente niet meer nemen.

Laagdrempelig

Toch roept Doe je Passie de gemeente op om er samen de schouders onder te zetten. “Met crowdfunding en een investering van de gemeente zijn wij bereid het onderhoud en beheer op ons te nemen”, aldus Verlinden.

“Nu zien de banen er inderdaad niet meer mooi uit. Dat neemt niet weg dat de midgetgolfbaan een belangrijke voorziening is voor Bergen op Zoom, waar de inwoners op een laagdrempelige manier kunnen genieten van een activiteit. Niet iedereen kan de auto pakken om naar een midgetgolfbaan in Middelburg rijden. Juist voor die mensen is het belangrijk om zoiets in Bergen op Zoom te houden.”

Vluchtelingen

Doe je Passie is daarom gestart met het schrijven van een businessplan en is vastberaden met de gemeente in overleg te treden over het beheer van de midgetgolfbaan. Handjes voor het broodnodige onderhoud verwacht Verlinden ook te kunnen leveren.

“Voorheen hebben wij projecten met vluchtelingen gehad. Die mensen staan te trappelen om iets voor de samenleving te doen. Als stichting doen we veel voor de gemeenschap. Het zou mooi zijn als de gemeente daar dus ook iets voor terugdoet.”