De gemeente Bergen op Zoom trekt haar handen af van de Midgetgolfbaan aan het Heesterbosch in de wijk Meilust. 

De gebrekkige onderhoudsstatus en het teruglopend aantal bezoekers hebben het college doen besluiten om te stoppen met de exploitatie van de golfbaan.

Volgens gemeentewoordvoerder Erwin Stander hing de sluiting van de midgetgolfbaan al langer in de lucht. “We hebben vorig jaar al een aankondiging gedaan. De kosten staan immers niet meer in verhouding tot de opbrengsten”, stelt hij.

Bezoekers

Vooral de laatste jaren loopt het aantal bezoekers hard terug. In 2009 sprak toenmalig wethouder Maarten van Eekelen nog over jaarlijks zesduizend bezoekers, waarvan een groot deel uit de omgeving kwam. In 2012 was dat al bijna gehalveerd naar 3500 golfers.

In de twee jaar daarna nam het aantal nog verder terug met 500 gasten minder per jaar naar uiteindelijk 2500 bezoekers in 2014.

Bovendien haakten de buurtbewoners in de loop der jaren af en zijn het vooral campinggasten die nog een balletje komen slaan.

Onderhoud

Terwijl de inkomsten flink teruglopen, schreeuwt het midgetgolfpark juist om nieuwe investeringen. De holes zijn bijna veertig jaar oud en dat is de baantjes ook aan te zien. De verf bladert en het de banen zien er al lang niet meer fris uit.

“De afgelopen jaren heeft de Stichting Samen Werken, dat het beheer voerde over de banen, klein onderhoud uitgevoerd. Om de liefhebbers van midgetgolf weer een balletje te kunnen laten slaan, is echter een forse investering nodig. We vinden het echter niet langer een taak van de gemeente om een midgetgolfbaan te exploiteren”, licht Stander toe.

Nieuwe beheerder

De toekomst van de baan is nu in handen van particulieren of organisaties die zich willen opwerpen als nieuwe beheerders voor het midgetgolfparkje. Zij hebben tot 9 april de tijd om hun interesse bij de gemeente kenbaar te maken.