Braderie Lepelstraat lijkt gered

Het was kantje boord, maar de braderie van Lepelstraat in het Pinksterweekend gaat door. 

Voorzitter Patrick Scheepers en de twee andere bestuursleden die het evenement al zestien jaar draaiende houden, stoppen er echter wel na deze editie mee.

Het gerucht ging dat er per direct een streep gezet was door de braderie, kermis en truckersrun van Lepelstraat. Voorzitter Patrick Scheepers geeft nu aan dat het niet veel had gescheeld, maar dat de editie van 2016 komend Pinksterweekend gewoon doorgang vindt.

Sterker nog: ook voor de toekomst lijkt het evenement veilig gesteld. “Wel stoppen wij er als bestuur mee. We moeten het allemaal met drie mensen draaiende houden en organiseren. Dat neemt iedere keer een heel jaar in beslag. We doen het geheel vrijwillig, voor het dorp. Maar partijen als standhouders en de gemeente vergeten dat nogal eens. Dat maakt dat het gewoon niet leuk meer is”, zegt Scheepers.

Emoties


Hij vervolgt: “Het is enorm vervelend verlopen met de vergunningen voor de truckersrun. Toezeggingen zijn niet nagekomen, waardoor het allemaal nogal penibel werd. Er moet een calamiteitenplan komen van 50 pagina’s. We zijn maar met drie vrijwilligers, ik heb een fulltime baan. Dit kunnen we allemaal niet bolwerken."

"Daarbij komt dat er een aantal vervelende voorvallen zijn geweest die de nodige emoties hebben opgeroepen. We willen een kwalitatief goede braderie, waardoor we niet te veel dezelfde kramen willen hebben. Standhouders reageren daar niet altijd prettig op en vergeten dat wij geen commerciële partij, maar gewoon vrijwilligers zijn.”

Truckersrun


Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Scheepers en de twee anderen ermee stoppen. “Dankzij het feit dat de voetbalvereniging nu de organisatie van de truckersrun, de kermis en feesttent op zich nemen, kan het evenement toch doorgaan."

"Voor komende jaren hopen we dat alle Lepelstraatse clubs bijvoorbeeld twee mensen willen ‘leveren’, dan komt het best goed. Maar hoe dan ook is het na zestien jaar voor mij mooi geweest. Ik heb het met veel plezier gedaan en er zijn ook wel tranen gevloeid, maar dit is voor mij de beste beslissing.”

Tip de redactie