Ossendrechts ontvangst voor pre-Roparun

Het doorkomstcomité van de Roparun in Ossendrecht houdt een klein ontvangst rond de doorkomst van de pre-Roparun. 

Een groep organisatoren, (oud-)bestuursleden en vrijwilligers van de Roparun ondergaat komend weekend voor het eerst de tocht van Parijs naar Rotterdam om het 25-jarig bestaan van de Roparun te vieren. 

De groep organisatoren vertrekt vrijdag 18 maart vanaf Parijs en loopt, fietst en rijdt de officiële route van de Roparun als in estafette naar Rotterdam, waar ze zondag aankomen. 

Tussenstop

Enig verschil met de echte Roparun is dat de deelnemers aan de pre-Roparun een tussenstop houden in Ossendrecht, waar zij overnachten in mfc De Drieschaar.

“Net als bij de echte Roparun is het team opgedeeld in twee helften, die elkaar steeds aflossen. De eerste helft rijdt alvast vooruit naar Ossendrecht om een paar uur te rusten, terwijl de andere helft al lopend en fietsend deze kant uit komt”, vertelt Sjef van den Bergh van het Ossendrechtse doorkomstcomité.

"In Ossendrecht wisselen de twee ploegen en blijft de tweede helft in ieder geval tot 12.30 uur bij ons uitrusten."

Ontvangst

Ossendrecht zou Ossendrecht echter niet zijn als er ook langs de route geen ontvangst is. “Het wordt niet zo groot als de echte Roparun, want daarvoor zijn we nog volop aan het bouwen. Maar we willen deze mensen toch ook aanmoedigen op hun tocht naar Rotterdam”, verklaart Van den Bergh.

Leden van het doorkomstcomité en de twee Ossendrechtse deelnemende teams, de l’Oslopers en Burght & Co, zullen in de nacht van zaterdag op zondag op de Markt staan voor een klein ontvangst.

Vlaggen

Daarnaast hoopt het doorkomstcomité op de medewerking van bewoners langs het parcours. Zij worden gevraagd hun vlaggen weer massaal buiten te hangen, om toch een beetje Roparun-sfeer mee te geven. De vlaggen zijn speciaal voor het zilveren Roparun-jubileum weer te koop.

“Een paar jaar geleden hebben we meer dan 800 vlaggen aan huis verkocht, maar de vraag bleef. Daarom hebben we nu weer 200 extra exemplaren bijgemaakt."

De Pre-Roparun is te volgen via de Facebook-pagina Roparun Organisatie Pre Roparun. De officiële Roparun-karavaan trekt in de nacht van zondag 15 mei op maandag 16 mei weer door Ossendrecht. Het thema van dit jaar is: ‘Zilveren feest met toeters en bellen’

Tip de redactie