Politie controleert bromfietsers en scooterrijders

De politie heeft dinsdag op verschillende locaties in Bergen op Zoom, Tholen en Woensdrecht een verkeerscontrole gehouden.

In totaal werden twintig bromfietsen en vijftien auto’s gecontroleerd. De agenten hadden speciaal aandacht voor bromfietsers en scooterrijders in het kader van het project ‘Brom ff Normaal’. In totaal werden 35 voertuigen gecontroleerd en dat leverde het nodige op.

Bureau Halt

Zo werden drie bromfietsers doorverwezen naar Bureau Halt voor het overschrijden van de snelheid. Drie meerderjarigen werden voor hetzelfde feit aangehouden, maar zij werden naar huis gestuurd met een proces-verbaal op zak. Een andere bromfietser reed op het verkeerde weggedeelte en kreeg daarom een boete. Ook werd er een boete uitgeschreven omdat de persoon in kwestie aan het rijden was terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Openstaande boete

“Er werden zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel (vier keer), gebruik maken van puntstuk op de weg en niet tonen van rijbewijs. Drie personen bleken nog openstaande boetes te hebben”, aldus de politie

NUwerk

Tip de redactie