September 2017 wordt gestart met de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. 

Eind 2018 moeten alle woningen en bedrijven in het buitengebied de beschikking kunnen hebben over een glasvezelverbinding.

Het Breedbandfonds Brabant wil een versnelde uitrol van glasvezel in de buitengebieden van Brabant bij 35.000 woningen en bedrijven die geen coaxverbinding hebben. Het glasvezelnetwerk wordt in twee fases gerealiseerd. Dit jaar is de omgeving van Eindhoeven, Oss en Den Bosch aan de beurt. Daarna wordt het project uitgerold over West-Brabant.

Voorbereidingen

Mabib-directeur Pieter van Grunsven geeft aan dat er nu wordt gewerkt aan de voorbereidingen: “Wij zetten alles op alles om september 2017 en zo mogelijk eerder te starten met de aanleg.” De buitengebieden van Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert eind 2018 voorzien zijn van een glasvezelnetwerk.