De grote Hiphopwedstrijd Feel da Bounce komt op zaterdag 19 maart naar Bergen op Zoom. 

Dankzij Boogie Down-eigenaren Ivana Suijkerbuijk en Michiel Zandbergen vindt er een kwalificatieronde van het dansevenement in de Stoelemat plaats. Europese dansers en crews strijden in de verschillende categoriën Breakdance, House en Hiphop om een ticket naar de finale in Sardinië.

Feel da Bounce is de grootste hiphopwedstrijd van Sardinië. De eer om voor de eerste keer een kwalificatieronde in Nederland te organiseren, ging uit naar het duo van Boogie Down.

Connecties

“Michiel en ik gingen een aantal jaar naar Sardinië op vakantie. Daar raakten we met de oprichters van de danswedstrijd in contact. Zij vroegen ons al eerder om een ronde in Nederland te organiseren, maar op dat moment wilde we ons op Boogie Down focussen en hadden we nog niet veel connecties in de dansscene”, vertelt Ivana.

Inmiddels hebben Ivana en Michiel met de Bergse dansschool een grote naamsbekendheid opgebouwd. Daarom besloten zij de uitdaging aan te gaan en de organisatie van Feel da Bounce in Bergen op Zoom op zich te nemen.

Battles

De wedstrijd is onderverdeeld in verschillende categoriën. De officiële Feel da Bounce-kwalificatie bestaat uit de zogenaamde ‘1 op 1 battles’ in de stijlen Breakdance, House en Hiphop. Iedere danser krijgt dertig seconden de tijd om te laten zien wat hij kan en de tegenstander te verslaan.

De solodansers strijden om een finaleticket van Feel da Bounce, maar ook de hiphopcrews nemen het tegen elkaar op. Zij maken kans op een geldbedrag van vijfhonderd euro. “We hopen natuurlijk dat de winnaars zelf het initiatief nemen om naar de finale in Sardinië te gaan. Omdat we van tevoren niet weten uit hoeveel personen het winnende team bestaat, ontvangen zij een cheque in plaats van vliegtickets”, zegt Ivana hoopvol.

Het Boogie Down duo organiseert in de ochtend naast de kwalificatie ook dansbattles voor kinderen en ‘2 tegen 2 hiphopbattles’.

Programma

Naast de officiële kwalificatie voor Feel da Bounce vinden er op 19 maart nog tal van anders dansactiviteiten plaats in de Stoelemat.

Zo organiseert stichting tanteLouise een recordpoging dansen met ouderen, maar ook kinderen krijgen ’s ochtends al de kans om tegen elkaar te battlen. In de middag gaat het programma van Feel da Bounce echt van start.

Aanmeldingen

Het dansevenement Feel da Bounce staat erom bekend dat dansers van over de hele wereld bij elkaar komen om te battlen en socializen. Dat is ook bij de wedstrijd in de Stoelemat het geval.

“We hebben inschrijvingen van dansers uit bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en Marokko. Zij blijven hier overnachten en trekken vast ook de binnenstad in. Een goede kans om Bergen op Zoom op de kaart te zetten”, vertelt Ivana.

Het deelnemersaantal staat momenteel op ongeveer 75 dansers, waaronder de dansgroepen van Boogie Down zelf. Maar dat worden er volgens Ivana nog veel meer. “Bij hiphopwedstrijden is het altijd zo dat er op de dag zelf nog veel aanmeldingen komen, zulke dingen gaan echt spontaan. Er is bovendien in de Stoelemat plaats voor zo’n 2500 mensen. We verwachten dan ook wel een grote opkomst”, zegt Ivana enthousiast.

Uitdaging

Het draaiboek ligt al klaar, de 25 vrijwilligers zijn ingeschakeld en de t-shirts zijn gedrukt. Volgens Ivana was het een enorme uitdaging en voorbereiding.

“We hopen op de dag zelf vooral heel erg te kunnen genieten. Met de hulp van de vrijwilligers en de sponsoren moet dat zeker lukken. Ik heb er echt heel veel zin in”, vertelt Ivana verheugd.

De toegangsprijs van het evenement bedraagt vijftien euro, maar volgens Ivana is Feel da Bounce een uitgelezen kans. “Het gaat sowieso heel gaaf worden. Iedereen gaat zijn ogen uitkijken en verbaasd staan!”