Het Wielercomité van Huijbergen kan zich weer opmaken voor een mooi programma voor de komende jaren. 

Waar komende winter even rust wordt gepakt na het geweldige EK Veldrijden in november 2015, richt het comité nu al haar pijlen op een NK Veldrijden in 2019. In de winter daarvoor, het seizoen 2017/2018, hoopt Huijbergen een internationale veldrit op poten te kunnen zetten. 

Huijbergse heuvels

Kort na het succesvol verlopen EK Veldrijden op de Nootjesberg en Tiestenberg liet de Nederlandse wielerbond KNWU al weten trek te hebben in een volgend evenement op de Huijbergse heuvels.

Volgens secretaris Jeroen van Wezel moest het Wielercomité van Huijbergen echter bedanken voor een NK in 2017.

“Dat was voor ons nog te kort dag, omdat enkele bestuursleden na het EK zijn gestopt. We hebben daarom gezegd dat we eerst zelf de boel op orde willen hebben”, verklaart hij.

NK

Om die reden houdt de winnaar van de Promotieprijs 2015 voor het seizoen 2016/2017 even pas op de plaats en zal er komende winter geen nieuw wielerevenement plaatsvinden. De KNWU maakte deze week bekend dat het NK dat seizoen in Sint Michielsgestel plaatsvindt.

Ook in 2018 laat Huijbergen het NK nog even aan zich voorbijgaan. Dan zal het Nederlands kampioenschap plaatsvinden in het Friese Surhuisterveen, dat het NK combineert met andere festiviteiten.

Huijbergen schuift daarom door naar het jaar 2019 voor de organisatie van het kampioenschap.

Internationale wedstrijd

In het winterseizoen daarvoor, 2017/2018, wil Huijbergen een internationale wedstrijd organiseren.

“Enerzijds zitten we nu met wat bestuurlijke wisselingen, waardoor er voor komend seizoen even niets in zit. Maar aan de andere kant hebben we met zijn allen zo’n goed EK weggezet, dat we daar graag verder opbouwen."

"Onze voorzitter Carel Jan Reuver heeft in ieder geval aangegeven nog langer aan te blijven, wat ons mogelijkheden biedt om een internationale wedstrijd op te zetten. Voorlopig hebben we dus weer een mooi programma om naar uit te kijken”, aldus Van Wezel.