Er zijn nog negen bedrijven in de race voor de allereerste Zuidwesthoek Business Awards. 

De Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier zet tijdens het debuut van haar ondernemersevenement op vrijdag 11 maart de beste ondernemers in de categorieën retail, recreatie & toerisme en handel, diensten en (agro)industrie in het voetlicht. 

Nominaties

In de categorie retail zijn Gemm’s Fashion, bloemist Bei Hanneke (beide uit Hoogerheide) en de Putse gezondheidswinkel Tervo van Wim Jaegers genomineerd voor een Business Award.

In de categorie handel, diensten en (agro)industrie gaat die eer uit naar Prop Groenvoorziening, Buijs Project en de snoepfabriek van Walther Matthijs (allemaal gevestigd op De Kooi in Hoogerheide).

In de laatste categorie recreatie & toerisme zijn drie horecabedrijven aangewezen als finalisten. Het gaat om de Theetuin Kortenhoeff in Hoogerheide, Café Steffie’s in Woensdrecht en het concept Krokant van restaurant Jagersrust in Ossendrecht.

Jury

In totaal waren er dertig bedrijven aangedragen voor de Business Awards. De negen finalisten zijn uit de lijst van dertig samengesteld door een onafhankelijke jury die bestaat uit voorzitter/burgemeester Steven Adriaansen, dhr. Van Aert van Remmerswaal, notaris Vermunt, dhr. Kerstens van de Rabobank en jurysecretaris Koop Lenstra. 

Zij hebben tien bedrijven bezocht en uiteindelijk drie kandidaten per categorie genomineerd. De winnaars worden gekozen door het 250-koppige publiek op de eerste ondernemersavond van de Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier. 

Ondernemersavond

Het ondernemersevenement, dat plaatsvindt bij het ZuidWestHoek College in Ossendrecht, belooft een zeer afwisselende avond te worden. Tussen de gangen door zullen de negen finalisten zich presenteren via bedrijfsfilms, die speciaal voor de avond zijn gemaakt. De avond wordt verder aangekleed met muziek van de feestband Caboose.

“We brengen ondernemend Woensdrecht bij elkaar voor een gezellige avond met muziek en eten en bouwen ondertussen de spanning op voor de uitreiking van de Awards. Het belooft dus echt een avond te zijn waarvan iedereen achteraf zegt: dat had ik niet willen missen”, voorspelt Hanco van den Akker, voorzitter van de organisatie.