Het college ziet weinig mogelijkheden om de verkeerssituatie in de Auvergnestraat, Glymesstraat en Boutershemstraat aan de zuidwest-rand van Bergen op Zoom te verbeteren.  

De raadsleden Peter van den Ouden (GroenLinks) en Sahin Ergec (PvdA) deden eind vorig jaar een hele reeks voorstellen richting het college om de verkeerssituatie te verbeteren. Een heel deel daarvan blijkt echter niet haalbaar, zo laat wethouder Patrick van der Velden in een reactie weten.

De raadsleden hadden bijvoorbeeld voorgesteld om sleutelstoplichten te plaatsen bij de voetgangersoversteek ter hoogte van de Coehoornstraat. “In het verleden hebben we daar al een studie naar gedaan, waaruit bleek dat het helaas fysiek aan de ruimte ontbreekt om de kruising te voorzien van stoplichten”, geeft Van der Velden nu aan.

Parkeergarage

De beperkte ruimte speelt ook parten bij het verbeteren van het overzicht voor auto’s die vanuit de parkeergarage Achter de Grote Markt weer de Boutershemstraat of Glymesstraat willen oprijden. “We kunnen het overzicht daar verbeteren, maar dan moeten er parkeerplaatsen worden weggehaald. Er is echter al sprake van een hoge parkeerdruk”, verklaart Van der Velden.

Een andere oplossing van de raadsleden om het verkeer vanaf de parkeergarage te laten afwikkelen via de Koepelstraat ziet de wethouder eveneens niet zitten. “Dan moeten we vele honderden voertuigen door zeer smalle woonstraatjes sturen. Die zijn niet berekend op dergelijke hoge verkeersintensiteiten”, meent de wethouder.

Kruising

Toch veegt Van der Velden niet meteen alle voorstellen van de raadsleden van tafel. Zo laat hij weten dat er momenteel nog een evaluatie loopt naar de proef, waarbij drie parkeervakken ter hoogte van Glymesstraat 1 zijn vrijgemaakt voor beter overzicht.

Ook geeft de wethouder aan bereid te zijn om te kijken naar de kruising Boutershemstraat/Westersingel. “Momenteel vinden er studies plaats om de kruising te herinrichten met als doel de kruising zo veilig mogelijk te maken.”