In een volle bedrijfskantine bij Van Tilburg in Roosendaal waren alle renners van RSC de Zuidwesthoek verzameld, met en zonder fiets maar allemaal in hun nieuwe outfit vanwege de ploegpresentatie 2016.

Ton van Tilburg is één van de sponsoren van RSC de Zuidwesthoek. “Mijn vader is dit familiebedrijf dat inmiddels 5 vestigingen kent, begonnen en richtte 50 jaar geleden al een fietsclubje op voor de medewerkers. Het wielrennen zit in ons hart.”

Zo start hij de ploegenpresentatie van RSC de Zuidwesthoek. “Het is belangrijk om de jeugd te laten sporten” is zijn mening. Het bestuur van RSC is blij met deze steun en overhandigde hem een gesigneerd wielershirt van Nederlands- en Wereldkampioen Thalita de Jongh die ooit bij RSC is gestart.

Ploegenpresentatie

Secretaris en opleider Stan Jansen laat de nieuwe ploegen beurtelings naar voren komen waar de ploegfotograaf een mooi plaatje kan schieten. In de categorie ID-renners: Toon Dekkers, Theo Jaspers, Jean Hamers, Sven Megens en Ellis van Loenhout. Amateurs sportklasse: Jeroen Claessen, Bas den Ouden, Bas Dircken, Sjoerd van Tilburg, Arjen Kruijs Voorberge, Ronny Wolf en Roland Nooij. Dames Nieuwelingen: Sacha de Nijs en Lotte Akkermans. Junioren: Bart Sitters, Dennis Leijten en Nils Boveé, Gaetano Nass, Cliff de Peijper.

In de categorie Jeugd: Youri Slokkers, Bart Beks, Erben van Meer.Nik van der Maden en  Maarten de Nijs. Categorie Jeugd: Amy de Bruijn (cat 1 Ned.kampioene), Nick Wisse (cat 2) Philip van den Kieboom (cat 3) Ryan de Brijn (cat 4), Wout Lulofs en Pierre van den Kieboom (cat 5), Brent Broosus, Charlotte Thielen en Daan Jansen (cat 6), Luuk Bierkens, Stan Huijbregts en Roel Nooij (cat. 7).

Kansen

“Sommige ploegen zijn te klein om klassiekers te kunnen rijden en daarom werken we samen met wielervereniging Breda en Theo Middelkamp uit Zeeland”, licht bestuursvoorzitter Ton van der Pijl toe. Het meerijden aan de klassiekers is nodig om ervaring op te doen voor de opleidingsploeg Jeugd. Deze heeft in het verleden al bekende renners opgeleid zoals Adrie van der Poel en diens zoon Mathieu van der Poel, de gebroeders Holland en Thalita de Jongh. 

Op dit moment is de jonge renster Amy de Bruijn veelbelovend, op haar jonge leeftijd (8 jaar) is ze al Nederlands Kampioene en ontving daarom een mooie bos bloemen en een presentje. Ook kinderen met een lichte geestelijke of lichamelijk beperking krijgen kansen bij de club. In de ID-ploeg worden ze begeleid door Gerry Megens, ze rijden in de pauzes tijdens de klassiekers.

Leden werven

Steeds minder mensen willen in competitie rijden, daarom is het bestuur twee jaar geleden een scholenkamp gestart bij de BSO. Inmiddels rijden er iedere woensdagmiddag 25 kinderen mee in de mountainbikeploeg. Zo ook Niels Adriaansen en Stijn Vos: “We vinden het leuk om buiten te zijn en door ongelijk terrein te fietsen.”

De club wil het fietsen laagdrempelig maken. “Van fietsenmerk Giant en het KNWU heeft de club 30 mountainbikes en 20 racefietsen gekregen zodat iedereen kan kennismaken met de wielersport”, aldus Ton van der Pijl. RSC bestaat dit jaar 70 jaar en er komt een grote reünie waar Erelid Adrie van der Poel niet zal ontbreken.

“Ook zullen de leden weer langs de deuren gaan met de grote clubactie, die heeft het afgelopen jaar wel 1000 euro opgebracht,” vertelt Marion Lulofs trots. BIJDRAGE ELLES JANSEN