Na vier dagen vol leut kende ’t Krabbegat toch een roerige afsluiting van de vastenavend 2016. 

De politie verrichtte tussen 22.00 uur en 00.45 uur maar liefst zes aanhoudingen na opstootjes in de Bergse binnenstad.

Het eerste incident deed zich rond 22.00 uur voor in een café aan de Lievevrouwenstraat, waarbij een 42-jarige Halsterenaar een 19-jarige jongen een bloedneus had geslagen. De vechtersbaas is opgepakt. Wat de aanleiding voor de ruzie is, is nog niet bekend.

Messen

Een uur later, rond 23.00 uur, moest de politie opnieuw de boeien tevoorschijn halen in de Lievevrouwestraat. Een 16-jarige jongen was opgejut door zijn moeder agenten aan het uitschelden.

De jongen weigerde zich te legitimeren en verzette zich tegen zijn aanhouding. Toen de agenten hem fouilleerden, vonden ze twee messen. De jongen kreeg diverse boetes voor zijn wangedrag.

Ook in de omgeving van het Sint-Catharinaplein was het onrustig. De politie hield daar een 45-jarige man aan, omdat hij een gebiedsverbod had overtreden.

In de Kortemeestraat kregen agenten het aan de stok met een 21-jarige Dordtenaar die de agenten uitschold. Zijn 20-jarige Bergse vriendin bemoeide zich met de aanhouding en moest ook mee naar het bureau.

Politiecel

De laatste aanhouding was rond 00.45 uur in de Steenbergsestraat, waar een 16-jarige Bergse jongen zonder enige aanleiding een 17-jarige jongen in elkaar sloeg. De jonge dader heeft de nacht moeten doorbrengen in een politiecel.