Tijdens de kwalificatie van de Europese Junior Fed Cup stonden tot en met zondag de beste jonge tennisspeelsters uit acht landen, waaronder Nederland, in Bergen op Zoom. Groot-Brittannië veroverde de eerste plaats.

Het was voor het eerst dat dit sportevenement in Bergen op Zoom plaatsvond.

“Wie weet zien we wel een toekomstige Wimbledon kampioen aan het werk”, zei burgemeester Frank Petter tijdens de openingsceremonie in Het Markiezenhof.

Drie dagen lang is er in de Karmel getennist door talentvolle speelsters in de leeftijdscategorie onder 16 jaar.

“Dit zijn wellicht de kampioenen van de toekomst. Wie weet zien we sommigen van jullie wel terug op een groot toernooi. Er zou zelfs een toekomstige Wimbeldon kampioen onder ons kunnen zijn”, aldus een enthousiaste burgemeester.

Hij was blij dat dit evenement in Bergen op Zoom plaatsvond en heette iedereen van harte welkom in zijn stad. Petter sprak de hoop uit dat de komst van het evenement niet tot deze ene keer beperkt blijft.

Landen

Aan het toernooi deden acht teams uit verschillende landen mee om twee tickets voor de finale. Naast de drie oranje dames deden er ook teams mee uit Polen, Duitsland, Letland, Groot-Brittannië, Denemarken, Noorwegen en Slovenië.

Het Nederlandse drietal verloor op de eerste dag kansloos van Polen. Oranje verloor nog vaker en daardoor deed Nederland uiteindelijk niet meer mee om de prijzen. Later wisten de oranje dames wel te winnen van Letland met 2-1.

Groot-Brittannië

Naast Polen gingen Duitsland, Denemarken en Groot-Brittannië door naar de halve finales.

De Polen wisten in die ronde de Duitsers te kloppen en Groot-Brittannië won van Denemarken waardoor ze in de finale tegenover de Polen terecht kwamen.

Uiteindelijk ging Groot-Brittannië er met de titel vandoor.