Met het planten van de laatste eik zijn de werkzaamheden aan de Aviolandalaan in Hoogerheide vrijdag officieel afgerond. 

De laan vormt de enige toegangsweg tot een van de belangrijkste werkgeverslocaties in de gemeente Woensdrecht. “Hier werken dagelijks 1200 mensen”, weet Diederik Chevalier van Business Park Aviolanda. 

De weg wordt echter niet alleen benut door personeelsleden van de bedrijven op het Business Park. “Ook vrachtwagens met grote vliegtuigmotoren rijden af en aan. Bovendien lopen hier dagelijks veel scholieren van en naar hun opleiding. Het hoge gebruik en het gebrek aan een voetpad maakte het daarom noodzakelijk om de Aviolandalaan op te knappen”, verklaart Chevalier.

Subsidie

De gemeente Woensdrecht ontving daarvoor een bedrag van 128.000 euro vanuit het Fonds Economische Structuurverstrekking van het ministerie van Economische Zaken.

De weg zelf werd in oktober al opnieuw geasfalteerd en voorzien van een voetpad en fietssuggestiestroken. Deze week zijn ook de 31 eiken langs de Aviolandalaan geplant.