Frans den Ouden, Riet van Beveren en Ko Goossens hebben de mooiste volkstuin van de gemeente Woensdrecht. 

Tijdens de ledenvergadering van de Algemene Vereniging voor Volkstuinen Woensdrecht (AVV Woensdrecht) mocht wethouder Hans de Waal drie prijswinnaars bekendmaken. 

Schouw

In de zomer van 2015 waren de wethouders Hans de Waal en Jeffrey van Agtmaal uitgenodigd door het bestuur van AVV Woensdrecht om een schouw langs de volkstuincomplexen in de gemeente Woensdrecht te maken.

"Samen hebben we ons toen gebogen over de vraag wat nu een mooie volkstuin is. We vonden het lastig criteria op te stellen en daarom kozen we voor het unieke beeld van de tuin, de kleuren, de soorten planten en bloemen, de al dan niet aanwezigheid van bouwsels op de volkstuin en de manier van tuinieren", verklaart De Waal.

"Dat leidde er toe dat we drie prijswinnaars hebben. Het zijn alle drie eerste prijzen, dus er is geen onderscheid in de gewonnen prijs. Alle prijswinnaars gaan naar huis met een waardebon van de Boerenbond."

Prijzen

Daarna werden de prijswinnaars naar voren gehaald. Frans ‘Suus’ den Ouden viel in de prijzen met zijn tuin aan de KLM-laan, Riet van Beveren met haar tuin aan de Steenstraat en Ko Goossens tuiniert in de Wouwbaan.