Wielrenster Thalita de Jong ontving dinsdagmiddag een felicitatie van Koning Willem-Alexander, dat laat zij vol trots op haar Instagramaccount weten. 

Wereldkampioene De Jong wordt in de brief meerdere malen gefeliciteerd en krijgt veel lof voor haar doorzettingsvermogen.

De Jong zorgde afgelopen zaterdag op het WK Veldrijden in Heusen-Zolder voor spannende momenten. Na een spectaculaire inhaalrace behaalde ze namelijk de wereldtitel.

Doorzettingsvermogen

“Indrukwekkend hoe u met een geweldig doorzettingsvermogen in de tweede helft naar het goud bent gefietst!”, aldus Willem-Alexander. Daarnaast stelt hij dat De Jong kracht heeft getoond en dat de wereldtitel terecht op haar naam staat geschreven.

Huldiging

Naast de brief van het Koninklijke Huis, ontving De Jong na haar overwinning ook al een telefonische felicitatie van minister-president Mark Rutte.

Bovendien laat de gemeente Woensdrecht en Supportersvereniging Thalita en Demi de Jong weten dat de wereldkampioene komende donderdagavond officieel wordt gehuldigd. Dat zal gebeuren om 19.00 uur in het ‘supportershome’ Café De Boulevard in Ossendrecht.