De gemeente Steenbergen gaat in samenwerking met Helmig Makelaardij en scholieren van ’t Ravelijn een woonbeurs organiseren in het gemeentehuis.

Op 16 april 2016 kan iedereen die overweegt in de gemeente Steenbergen te komen wonen kennismaken met de gemeente ‘waar het goed wonen, werken en leven is’. De woonbeurs krijgt de naam STBLEEFT. Petra Lepolder presenteerde afgelopen week het plan voor een nieuw evenement in Steenbergen: de Woonbeurs STBLEEFT.

“Het idee voor de woonbeurs is ontstaan vanuit de vastgestelde Woonvisie, waarin onder andere staat dat de gemeente een actievere voorlichting gaat geven aan (potentiële) inwoners en ondernemers. De woonbeurs heeft als doel de gemeente Steenbergen op de kaart te zetten als gemeente waar het goed wonen, werken en leven is.”

Het gemeentehuis zal voor het event omgebouwd worden tot een woonwalhalla. Zo wordt de raadzaal, het atrium en de kantine gebruikt om verschillende pleinen in te richten voor makelaars, nieuwbouwprojecten, et cetera.

Exposanten

Tijdens de woonbeurs kunnen makelaars terecht op het makelaarsplein, waar zij het aanbod van huizen in de gemeente Steenbergen kunnen tonen. Ook ontstaat er een nieuwbouwpaviljoen, waar de nieuwste projecten in de gemeente Steenbergen gepresenteerd worden.

Op de ‘financiële markt’ kan jong en oud informatie opvragen over bijvoorbeeld de starterslening en de doorstroomlening en op de woonboulevard kunnen Steenbergse ondernemers zich tonen. Zij laten woninginrichtingen voorbij komen en aanpassingen voor in en om het huis.

“We kunnen ongeveer dertig exposanten kwijt, wij leveren de ruimte en mankracht en helpen met de organisatie van de woonbeurs die in handen is van Helmig Makelaardij”, vertelt wethouder Petra Lepolder.

“Iedereen die overweegt in de gemeente Steenbergen te komen wonen is welkom. Maar natuurlijk ook bestaande inwoners die op zoek zijn naar een nieuw huis, advies over een verbouwing of financieel advies zijn van harte welkom”, besluit wethouder Petra Lepolder.