Brand Goudbaard Bergen op Zoom in opsporingsprogramma's

De opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht besteden begin volgende week aandacht aan de grote brand in het appartementencomplex De Goudbaard in Bergen op Zoom.

In de parkeerkelder van het complex ontstond in de vroege morgen van maandag 26 oktober brand. Het sterke vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken, aangezien er volgens de brand weer geen sprake was van een normale brand en een normale brandontwikkeling.

Opnames

Door de hulp van het grote publiek in te schakelen hoopt de politie dichter bij de dader(s) te komen. Beide opsporingsprogramma’s hebben donderdag opnames gemaakt in en rond het complex.

De beelden zijn maandagavond te zien bij Bureau Brabant en dinsdagavond bij Opsporing Verzocht.

Onbewoonbaar

De brand in de Goudbaard had grote gevolgen voor de honderd bewoners van het complex. Alle bewoners moesten hun appartement verlaten. 38 gezinnen konden na een maand terugkeren, maar de woningen van 28 andere huishoudens zijn definitief onbewoonbaar verklaard.

Volgens Stadlander heeft vrijwel iedereen een vervangende woning gevonden. “Enkele huurders zijn nog op zoek naar woonruimte buiten de regio en één huurder richt zich op een woning in aanbouw of op de koopmarkt.”

Wat er met de onbewoonbaar verklaarde appartementen gaat gebeuren is nog niet bekend.

Tip de redactie